Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvizna situacija

Jedinstven spoj kviza i zabavnog showa od idućeg tjedna na HRT-u

mario kovač
Foto: Promo foto
1/2
11.12.2015.
u 19:00

U 21 epizodi borit će se ekipe iz cijele zemlje, među kojima su mnogi poznati kvizaši, a nagrada je 20.000 kuna

Novi autorski kviz HRT-a Kvizna situacija počinje se prikazivati na HRT-u 3 od idućeg četvrtka 17. prosinca. Kvizna situacija prvi je pub-kviz koji je iz opuštene atmosfere kafića došao ravno u naše domove, na ekrane Hrvatske radiotelevizije. To je jedinstveni spoj čistokrvnog kviza i zabavnog showa, spaja znanje i zabavu, tj. teška, izazovna i zanimljiva pitanja s atmosferom tipičnih, nikad popularnijih pub-kvizova.

Ekipno natjecanje kroz 21 epizodu ima strukturu klasičnoga kup-natjecanja (s trima ekipama u izlučnim emisijama i po četiri u polufinalu i finalu, u kojemu se pobjednička ekipa natječe za 20 tisuća kuna odgovarajući na pitanja iz raznih područja. Ekipe biraju rubrike, no problem je u tome što imena rubrika nisu sport, glazba, znanost ili kultura, nego će natjecatelji morati sami odgonetnuti što ih očekuje iza imena rubrike.

Osveta recycle bina

Kvizna situacija uspjela je na jednome mjestu okupiti gotovo sve zvijezde i legende hrvatskoga kvizaškog svijeta zajedno s novim nadama i svježim imenima iz svih dijelova Hrvatske. Rubrike koje biraju raznolike su kao i pitanja na koja odgovaraju, a osim rubrika koje dobivaju na izbor i u kojima svako pitanje donosi jedan bod, tu je i završna Osveta recycle bina, koja uključuje pitanja izabrana nasumično iz različitih područja, koja donose po dva boda. Kviznu situaciju režirao je Nebojša Slijepčević ("Gangster te voli"), a scenaristi i urednici su Velimir Grgić (Ružiona) i Vlado Šagadin (Šlep šou). Voditelji su Mario Kovač i Milan Fošner. Mario servira pitanja, a Milan piće za šankom, nadzirući usput vrijeme odgovaranja štopericom i svojim metalnim zvonom. Na osmišljavanju kviza sudjelovao je i Hrvatski kviz savez, pa su i sastavljači pitanja poznati pub-kvizaši i TV kvizaši Morana Zibar, Dean Kotiga, Filip Karačić, Mario Kovač i drugi.

Produkcijski iskorak HRT-a 3

– Kvizna situacija dosad je najskuplja od svih jeftinih produkcija Trećeg programa i predstavlja naš veliki produkcijski i programski iskorak. Dugo smo tražili pravi kviz za Treći i napokon smo ga našli. Pub-kvizovi jedna su od najzanimljivijih stvari koje se događaju po hrvatskim kafićima, nadam se da ćemo isto moći reći i za televiziju – rekao je glavni urednik Trećeg programa Dean Šoša. U prvoj epizodi Kvizne situacije na pitanja iz sporta, znanosti, kulture i trivije odgovarat će Björn Borg iz Garešnice, riječki tim Bestidne dlačice i Nemoralni pobjednici iz Zagreba. Tko će od njih pobjedom u sljedeći krug, doznat ćemo 17. prosinca od 20 sati. *

Komentara 1

D1
d12345
13:32 12.12.2015.

Gledam ovaj račun za TV od 80 kn i plače mi se......zašto ja plaćam ovakva sranja na progamima,na televiziji u kojoj samo podobni liberali,ljevičarsko-fašistički smradovi zabranjuju gostovanje osobama drukčijeg mišljenja.....JAD I BIJEDA....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije