Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Je li Aleksandra Stankovića uhvatila kriza srednjih godina dok se na motoru vozi po Hrvatskoj

28.09.2014. u 12:47

Uporno najavljvanje HRT-ove nove putopisne serije „Vjetar u kosi“ može se shvatiti kao incident voditelja kojim ruši ugled svoje političke naklapalice „Nedjeljom u dva“

PREGLED TJEDNA IVANE PETROVIĆ

Nedjelja, Nova TV, 19.59

Novinarka Ivana Petrović ne pretjeruje sa svojom slikom na ekranu. Njena je snaga u sugestivnosti rečenice, a slike su, kad ona govori, podloga tonu. Od nje je jedino Željko Vela diskretniji u pojavljivanju, što pozdravljamo. Njegova ugledna kolegica Petrović sada je jedna od rijetkih novinarskih osoba koje su vrlo otvoreno za referendum koji će uvesti preferencijalno glasovanje i sniziti izborni prag za ulazak u Sabor. Danas ga je nazvala prijedlogom dekonstrukcije stabilne političke kaste. Osim po Ivani Petrović, današnji je dan znamenit i po spomenici nađenoj u kontejneru blizu adrese g. Stjepana Mesića. Spomenicu mu je potpisao predsjednik države, g. Mesić se izjasnio nekrivim, a skandal je živio čak do kasnih sati četvrtka kada je gost komentator emisije „Pola ure kulture“ predložio još neka bacanja u kontejner.

2 vijenca

REGIONALNI DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 2, 22.05

Otprilike petnaest tisuća radnika ostalo je bez posla u Sisku u zadnjih otprilike dvadeset godina – javlja „Regionalni dnevnik“. Jezive brojeve 15.000 i 20 bilo je manje-više lako zapamtiti jer nisu bili zamagljeni jeftinim suzama nad radničkom klasom – kao u drugim emisijama na svim televizijama. U ovoj reportaži o možebitnom ukidanju Rafinerije Sisak demonstriran je kvalitetan odnos pun poštovanja prema očevima obitelji kojima prijeti neimaština i glad, a žive u današnjoj Hrvatskoj. Nismo znali da turisti na Plitvicama jedu bugarsku janjetinu i francuski sir – dok to u kameru „Regionalnog dnevnika“ nisu rekli domaći proizvođači janjetine i sira. U reportaži o šteti koju hrvatskim farmerima godinama nanose misteriozni uvoznici mogli smo uživati u neuništivim čarima pripovijedanja (stručnije rečeno: priče) bez kojeg ništa nema smisla, naročito ne uzvišeni posao u kojem uživa svaki pravi TV reporter.

Vijenac

VIJESTI IZ KULTURE

Utorak, HRT 1, 23.10

U Zagrebu gostuje slavni ruski književnik Mihail Šiškin, o njemu je govorila ugledna i dragocjena Irena Lukšić. Točno na današnji dan prije dvadeset godina glumac Matko Raguž osnovao je Teatar Exit, danas ugledno kazalište. Preminuo je proslavljeni hrvatski dirigent i skladatelj Krešimir Šipuš (85). Šipuš je, kaže Mira Marenić Toljan, najjači trag ostavio u Cannesu, kao dirigent tamošnjeg orkestra (što nitko od nas glupih filmskih kritičara nije znao niti je o tome pisao, što je tim groznije jer je Šipuš paralelno vodio i orkestar Radiotelevizije Zagreb). Nakon rada u Francuskoj, Norveška mu je postala druga domovina. Ni njegova šest desetljeća duga skladateljska karijera, ni suradnja s tridesetak svjetskih orkestara nisu mu danas u jednoj tako maloj emisiji kao što je „Vijesti iz kulture“ mogle osigurati neko drugo mjesto osim posljednjeg. Čast svemu ispred njega objavljenom, Krešimir Šipuš je veća zvijezda od njih.

Vijenac

OTVORENO

Srijeda, HRT 1, 21.55

U četrdeset minuta emisije Mislava Togonala došlo se na kraju i do izjave g. Željka Jovanovića iz Rijeke, prve u njegovoj političkoj karijeri. Vrijedilo je čekati, no teško je vjerovati da jest. Bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta g. Jovanović (SDP) izjavio je da je gospodarski program HDZ-a već postao urbana legenda. Zemlja propada, a stručnjaci koji bi je spasili u trenu, samo da ih se nekako pusti na vlast, čekaju neminovnu katastrofu. Nemamo ovdje namjeru baviti se političkim strategijama naše najjače stranke (HDZ), ali bilo bi krajnje domoljubno od njenih vođa da pokušaju spasiti Hrvatsku nekim svojim malim naputkom iz svog bogatog ekonomskog programa – umjesto da izbore doživljavaju kao modnu reviju na kojoj će zablistati. Odavanje bilo kakve tajne iz samo njima poznatog dokumenta moglo bi nas spasiti.

Vijenac

POLA URE KULTURE

Četvrtak, HRT 1, 23.20

Već drugi četvrtak zaredom, oko pola sata prije ponoći, voditeljicu Branku Kamenski snimaju kamermani i ekipe kojima polazi za okom da na isti način pažljivo biraju svjetlo pod kojim će voditeljica izgledati što starije. Ovo falsificiranje njenog lica i vrata, uspoređeno s nježno realističnom rasvjetom kakvoj je bila izložena sutradan (u emisiji “Iza ekrana” Ane Milić ) govori puno o krivo shvaćenim sindikalnim pravima tehničkog osoblja kojemu je, na vrlo očit način, dopušteno da radi loše – bez ikakvih posljedica. Sličan tretman doživljava i voditeljica Katja Kušec koja čas izgleda dvadeset godina starije, a čas desetak godina mlađe od svojih godina – ovisno o tome tko je u šihti iza kamere. Nekad je HTV bio poznat kao najbolji na Balkanu po tehničkim kvalitetama svojeg proizvoda. Sad je samo na Balkanu.

4 vijenca

IZA EKRANA

Petak, HRT 1, 18.37

HRT je kupio jedno od onih vozila, veličine osrednjeg kombija, poklopljeno velikim tanjurom na krovu. Viđamo ih godinama, na događajima s kojih izvještavaju svjetske televizije, pa smo mislili da ih i Hrvatski radio i televizija imaju. Nemaju. Sramni tehnološki zaostatak sada je predstavljen kao podvig. Govorili su nam „rukovoditelj odjela Brza multimedijalna tehnika“ i „voditeljica projekta“. Ostali smo blago iznenađeni njihovim titulama, baš kao i upornim reklamiranjem incidenta kojim si voditelj A. Stanković ruši uvjerljivost svoje političke naklapalice „Nedjeljom u dva“. Bio je boksač, pjesnik, a sada je putopisac na motoru u 4-dijelnoj seriji „Vjetar u kosi“. On sam na motoru vozi se po Hrvatskoj – proživljava li krizu srednjih godina?

Vijenac

DNEVNIK

Subota, HRT 1, 12.00

Pojavio se g. Radimir Čačić, davno pročitani simbol bombastične nesposobnosti stranke Savke D. Kučar. U nedjelju ima osnivački skup svoje nove stranke. Civilizirano je i pristojno od Hrvatske radiotelevizije što mu nije izrazila sućut, nego je skladu sa svojim djelovanjem u korist svakog javnog interesa objavila normalnu vijest, s izjavom g. Čačića koji je podržao referendum Željke Markić. Iako je to učinio jer mu odgovara glasovanje za osobu i za niži broj glasova potreban da uđe u Sabor, njegov glas za Željku Markić, kao i svaki drugi, dobro je došao referendumu. HRT ne bdije baš najbrižnije nad ovim njenim drugim referendumom. Velik je to napredak u odnosu na onaj prvi, protiv kojeg je za naš novac, tvrde ugledni politički komentatori, vlada snimila spot.

Vijenac

Komentara 14

NE
neverane
13:04 28.09.2014.

Nije njega dohvatila kriza srednjih godina nego plaćetina iz mog džepa za par sati rada mjesečno na bezveznoj HTV-u a koju drugi mogu samo sanjat.

Avatar JustinCase69
JustinCase69
13:28 28.09.2014.

Boli ga kifla..vozika se na motoru i to plaćaju porezni obveznici..može mu se i niko mu ne brani..pa tko pita te iste ljude da li žele gledati takvog lika? nitko..pa onda prebacite na neki drugi program a drugovi sa HRT neka sami sebe gledaju..

SE
sestrićna
14:37 28.09.2014.

aleksandar s našim novcima kruži okolo i priča nam priče koje je mu je partija odredila da priča..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije