Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTEDNJA NA NBC-U

Jay Leno prelazi u udarni termin

09.12.2008.
u 14:58

Nakon što u svibnju 2009. prepusti mjesto voditelja "Tonight Showa" Conanu O'Brienu, popularni voditelj špicaste brade i dalje će na NBC-u uveseljavati gledatelje svojim vicevima i razgovorima s gostima – ali ranije nego inače, u vremenu koje nije kasnonoćna televizija već spada u udarni tremin. Kasnonoćnu televiziju preuzima O'Brien, a kasnokasnonoćni termin koji je dosad bio Conanov preuzet će Jimmy Fallon.

No, suočeni s opasnošću da im Leno (koji je izgubio voditeljsku gažu jer su je prije četiri godine zagarantirali O'Brienu) ode na neku konkurentsku televiziju (recimo na ABC) i tamo počne voditi show koji bi bio opasna konkurencija "njegovom" Tonight Showu, koji je vodio od 1992., u NBC-u su se odlučili za novu varijantu. Umjesto igrane serije koja se emitirala na samom kraju udarnog termina, od sredine iduće godine u noćni progam gledatelje će uvoditi popularni komičar špicaste brade sa svojom novom emisijom.

Tako će mreža i zadržati Leona i uštedjeti na proizvodnji skupih igranih serija, koje su u zadnje vrijeme – čak i prije nego što je udarila recesija – krenuli nemilice ukidati, jer nisu postigle očekivanu gledanost. Otišli su i "Lipstick Jungle" i "Knight Rider" i "My Own Worst Enemy" i čak i dugovječna "Hitna služba", i "Herojima" se izgleda ne piše dobro, ali Jay Leno je vječan – njemu i njegovim vicevima nikakva recesija ne može doći glave. Ali konkurencija možda može; šef CBS-a Les Moonves izjavio je da se spreman okladiti da će, što se tiče gledanosti u novom terminu od deset navečer, njegova mreža potući NBC do nogu, s Lenoom ili bez njega. Moonves ne priča uprazno - upravo u tom terminu CBS emitira svoje najgledanije krimi-serije, "Baz traga" i sva tri odvojka "Ekipe za očevid", a ona serija za koju se Moonves najviše spreman okladiti da će od Lenoa biti gledanija je "CSI: Miami" (ponedjeljkom).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije