Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaljubljenik u umjetnost

Jared Leto u ulozi najvažnijeg predstavnika pop-arta – Andyja Warhola

Jared Leto
Foto: Andrew Kelly/REUTERS/PIXSELL
1/6
21.09.2016.
u 14:45

Hollywoodski glumac pohađao je nekoliko umjetničkih fakulteta, a u newyorškoj Školi za vizualnu umjetnost studirao je fotografiju i slikarstvo

Frontmen benda 30 Seconds to Mars i uspješni glumac, Jared Leto (44) u novom filmu interpretirat će slavnog vizualnog umjetnika Andyja Warhola.

Glavni materijal za film autorska je knjiga Victora Bockrisa, "Warhol: The Biography", izdana dvije godine nakon smrti najvažnijeg predstavnika pop-arta.

Scenarist Terence Winter (Obitelj Soprano, Vuk s Wall Streeta) piše scenarij i koproducira ovaj biografski uradak.

Jared Leto odmalena je pravi zaljubljenik u umjetnost. Pohađao je nekoliko umjetničkih fakulteta, a u newyorškoj Školi za vizualnu umjetnost studirao je fotografiju i slikarstvo.

– Otišao bih u tamnu komoru i razvijao tisuće negativa. Znao sam izlaziti iz nje tek nakon osam sati rada. Obožavao sam tamnu komoru – priznao je u intervjuu.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

Andy Warhol bavio se i kiparstvom, filmom, glazbom i fotografijom, koristio je brojne tiskarske tehnike, a 1985. pozabavio se i digitalnom umjetnošću s pomoću prvih računala. Tijekom svojeg rada u '60-ima, Warhol je prikazivao tada najpopularnije proizvode ili osobe poput Coca-Cole te Marilyn Monroe.

Glazbenik je prije tri godine citirao slavnog Warhola, kazavši za Rolling Stone: "Etikete su za limenke, a ne za ljude".

>> Jared Leto uživio se u lik Jokera pa je kolegama sa seta slao crne štakore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije