Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretpremijera u domaćim kinima

Tajni vladini zlikovci počeli obarati, a kritičari 'otpisuju' iščekivane antijunake

Odred otpisanih
Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture
1/9
04.08.2016.
u 18:15

U teoriji trebao je ovo biti jako dobar film, ali činjenica jest da "Odredu otpisanih" nedostaje razvoj priče, iako sadrži vrlo visok faktor zabave

Pretpremijera najiščekivanijeg blockbustera godine "Odreda otpisanih" u srijedu je potpuno napunila domaće kino dvorane znatiželjnim posjetiteljima.

Filmska adaptacija DC-eva stripa o deset antijunaka djelomično je ispunila očekivanja obožavatelja, ali ne i filmskih kritičara. Mjesecima su najave filma o Otpisanima kružile internetom, a glumačka ekipa vraćala se u studio kako bi dodala više humora u priču.

U teoriji trebao je ovo biti jako dobar film, ali činjenica jest da filmu nedostaje razvoj priče, iako sadrži vrlo visok faktor zabave.

Pozitivna strana svakako je odličan odabir glumaca, a interpretacijom zlih likova istaknuli su se Willa Smith, Margot Robbie, Viola Davis i Jay Courtney. Zbog izvrsnih specijalnih efekata većina scena gledatelje drži prikovane uz velika platna.

Svidjet će se gledateljima napeta gluma zaljubljenog dvojca Jokera i Harley Quinn, emotivne scene Will Smitha i šaljive upadice tijekom filma, ali i probran soundtrack filma koji se prirodno stopio s tematikom blockbustera.

Filmski kritičari nisu toliko zadovoljni

"U Odredu otpisanih očekujemo da ćemo navijati za zlikovce, ali teško je zaključiti tko su loši dečki i to je problem", napisao je filmski kritičar Edward Douglasa iz New York Dailyja.

Kritičari smatraju da hollywoodski blockbuster nije iskoristio svoj puni potencijal. Slavu filmu ukrao je dvojac loših nakana Joker i Harley Quinn, a nadodaju da je filmska naracija bila manjakva, kritizirali su i redatelja Davida Ayera.

Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

"Odred otpisanih nudi talentiranu glumačku ekipu i malo više humora u odnosu na slične DC-eve ekranizacije, ali nedovoljno da spasi pomalo zbrkani zaplet filma, oskudno napisane uloge i grubu režiju", komentirali su na stranici Rotten Tomatoes, koja filmu daje ocjenu 4.8/10.

Zbog toga su obožavatelji pokrenuli online peticiju na Change.org kako bi ugasili stranicu. Prikupili su 5000 ljubitelja tajnih vladinih zlikovaca koji smatraju da je film izvrsno odrađen.

Usprkos kritikama Odred otpisanih bit će hit film ovog ljeta. U samo nekoliko dana prikazivanja u svjetskim kinima blockbuster je zaradio visokih 140 milijuna dolara.

"Bolje je umrijeti stojeći, nego živjeti na koljenima", u profesionalnom tonu odgovorio je redatelj Ayer na kritike. Dodaje da je film napravio za obožavatelje, čiju će žeđ za ovim intrigantnim antijunacima, otpisana ekipa uspjeti utažiti.

>> 'Odred otpisanih' snima nove scene i dodaje više humora u priču

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije