Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirale ga nominacije

Jacques se obrušio na Porin: 'Nisam nacionalist, ali neki nominirani nisu Hrvati'

Foto: DPA/Pixsell
1/6
21.02.2020.
u 14:19

– Doista ne znam više od pola imena onih koji su nominirani. Tu ne mogu ostati ne zatečen jer se pitam zar ja živim ispod kamena? Nije mi normalno da ne znam te izvođače i da mi se jave još neki kolege koji također ne znaju za te izvođače.

U četvrtak navečer u Zagrebu su predstavljene nominacije za Porin, najugledniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj koja se dodjeljuje od 1994. godine. Na nominacije se na svom profilu na Facebooku osvrnuo i Jacques Houdek koji nije krio nezadovoljstvo nominiranima. U podužem videu obrušio se na Porin te kazao kako je ova nagrada izgubila na težini proteklih godina.

– Doista ne znam više od pola imena onih koji su nominirani. Tu ne mogu ostati ne zatečen jer se pitam zar ja živim ispod kamena? Nije mi normalno da ne znam te izvođače i da mi se jave još neki kolege koji također ne znaju za te izvođače. Nagrade odlaze u neke ruke kojima ih publika ne bi dala – kazao je Houdek.

Ne sviđa mu se ni što neki od nominiranih nisu hrvatski državljani.  Na tom popisu našla se i BiH glazbenica Amira Medunjanin koja je nominirana u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

– Nisam nacionalist, nemojte me pogrešno shvatiti, ali sjećam se da Toše Proeski nije mogao biti nominiran, a pjevao je na hrvatskom jeziku, pjesme hrvatskih autora, za hrvatske izdavače. Te godine sam ja osvojio Porina i podijelio ga s njim – istaknuo je Jacques.

– Šokantno mi je da mladi Matija Cvek nije dobio ni jednu nominaciju. Dečko je napravio fenomenalan uspjeh prošle godine, baš se istaknuo, sjajno pjeva, rasprodao je dva Saxa, a mogao bi još dva. Naravno da mi pada na pamet i moj štićenik Roko Blažević – dodao je Houdek koji se osvrnuo i na Rokov nastup na Eurosongu.

– Da, otišli smo u Izrael i poljubili vrata, ali je Rokova izvedba pred 200 milijuna ljudi bila sjajna i naša pobjeda na Dori bila je čista kao suza i premoćna – rekao je glazbenik i dodao kako ga je začudilo što zbog toga nije nominiran u kategoriji novi izvođač godine u kojoj su nominirani J. R. August, Lu Jakelić i Porto Morto.

Na kraju svoga videoobraćanju Jacques je mladom Roku odlučio pokloniti Porina za najboljeg novog izvođača,  istaknuvši  kako  je  Roko  to  itekako  zaslužio,  svojom  apsolutnom  pobjedom  na  Dori  i sjajnim  predstavljanjem  Hrvatske  na  Eurosongu  pred 200  milijuna  ljudi!  Budući  da  se  Porin  u kategoriji  'Novi  izvođač  godine'  može  osvojiti  samo  jednom,  Jacques  je  tako  odlučio  ispraviti nepravdu  i  nagraditi  mladog  Splićanina  koji  će  u  ulozi  prošlogodišnjeg  pobjednika  Dore  svojim nastupom  otvoriti  nadolazeći  izbor  hrvatske  pjesme za  ovogodišnji  Eurosong. 

Upravo  je  Rokovu premoćnu pobjedu na Dori, Jacques, kao autor njegove pobjedničke pjesme, istaknuo kao trenutak koji je šokirao mnoge autorske klanove koji su se tada natjecali sa svojim timovima i nisu očekivali da će ih pobijediti, prema njihovu doživljaju, autsajderi, pa tako danas, kroz ovakve izbore, potpuno ignoriraju, kako Roka, tako i mnoge druge glazbene talente koji to nikako ne zaslužuju. 'Vi ste razlog zbog kojeg se bavimo glazbom i vi ste naš vrhovni sud, draga publiko, budite sigurni u to!  Nikakva  nagrada  ne  može  nadomjestiti  priznanje koje  vi  dajete  našem  radu!',  zaključio  je najuspješniji hrvatski eurovizijski predstavnik posljednjeg desetljeća.

 

Ključne riječi

Komentara 40

VJ
vjekoslavkatalina
14:36 21.02.2020.

Nisam neki fan žaka ali realno je tu u pravu...ako vec hoce porin dati nagradu pjevacima koji nisu iz hrvatske neka osnuju posebnu kategorijua za starnog izvođaca nesto slicno kao oscar...kako je krenulo npr za najboljeg nogometsa u hnl-u dobit ce najbolji nogometas bosanske ili srpske lige

SH
Shalan
14:32 21.02.2020.

Jacques je u pravu. Ako je Toši to bila prepreka, zašto ovima nije? No druga stvar koja mi je smiješna (bez ljutnje) pokušavam zamisliti kamen ispod koeg bi ti živio i ništa mi manje od Himalaje ne pada na pamet 😁

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
14:45 21.02.2020.

Jacques,šta se ispričavaš u stilu "nisam nacionalist" !! Šta i da jesi, čovječe u SVOJOJ si državi i kao slobodan državljanin imaš pravo na svoj stav bez da se pola sata nekome ispričavaš....baš smo kompleksaši od nacije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije