Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila što se događa

Paradžiković o masovnoj histeriji na Facebooku: 'Ljudi, ne idem u zatvor! Sve se otelo kontroli'

Ivana Paradžiković
Foto: Nova TV, RTL
1/6
24.10.2019.
u 16:03

- Svima koji ste mi slali poruke podrške, obećavali posjete i kolače u zatvoru... Hvala vam od srca. Kao da sam otišla - poručila je urednica emisije 'Provjereno' Ivana Paradžiković.

Užarile su se posljednjih dana društvene mreže i to zbog vijesti da urednici emisije 'Provjereno' Ivani Paradžiković prijeti zatvor. Sve je kulminiralo nakon što je u 'Provjerenom' raskrinkana priča o seksualnom zlostavljanju Damira Škare nakon čega je politički moćnik završio iza rešetaka, a odvjetnik osumnjičenog je protiv urednice emisije 'Provjereno' i reportera Ivana Čorkala koji je radio na priči podnio kaznenu prijavu zbog odavanja tajne.

 - Sa zadovoljstvom ću ići u zatvor ako se tamo ide zbog jer pošteno i odgovorno radim svoj posao - poručila je tada Ivana, a njezina izjava osvanula je na plakatu koji se proteklih dana brzinom munje širi društvenim mrežama i koji aludira da Ivani doista prijeti kazna zatvora. Uz Facebook stranicu Otpor koja je krenula s inicijativom podrške i koja broji više od 30.000 pratitelja, osnovana je i grupa podrške Ivani Paradžiković u koju je do sada uključeno oko 5,5 tisuća ljudi.

'Ako ona ide u zatvor, idem i ja', 'Naša je moralna dužnost stati uz ovu ženu i ne dati da joj skinu vlas s glave', 'Uz tebe smo Ivana', samo su neke od poruka podrške koje su osvanule u spomenutoj grupi.

Foto: Facebook/Newsroom

Masovna histerija izazvala je nevjericu i zbunjenost kod velikog broja građana pa je na sve odlučila reagirati i sama Paradžiković koja je odlučila pojasniti o čemu se radi i stati na kraj informacijama koje već danima kolaju društvenim mrežama.

- Prvo mi je bilo smiješno, sve mi bio bed što ne idem u zatvor da vas sve ne razočaram, ali stvar se otela kontroli. Zovu me tetke, sugovornici, uznemireni poznanici... zabrinuti, uplakani. Stara fotografija, izjava izvučena iz konteksta plus naslov koji nema veze s vezom stvorili su neviđenu histeriju. Dakle, ja ne idem u zatvor! Svima koji ste mi slali poruke podrške, obećavali posjete i kolače u zatvoru... Hvala vam od srca. Kao da sam otišla. Ali i svima nama još jedna poruka da ne vjerujemo svemu što pročitamo na društvenim mrežama. Vrijeme je da malo, svi zajedno, stanemo na loptu #fakenews" - bila je jasna Paradžiković koja već deset godina uspješno kormilari emisijom 'Provjereno'. Emocije je, katkad, priznaje teško suspregnuti.

- Koliko god je pri najavama potrebno biti odmjeren i suzdržan, vjerujte mi da je nemoguće svima nama skriti emocije kada se bavite određenim temama. U tome i jest tajna, mi se to i ne trudimo. Mi i plačemo i ljutimo se i veselimo se od sveg srca zbog naših sugovornika i njihovih priča. Srce se ne smije štedjeti - poručila je nagrađivana novinarka i urednica Ivana početkom godine u intervjuu za Večernji list.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 23

KE
Kenobi
17:58 24.10.2019.

Samo hrabro naprijed Ivana po kriminalnoj bagri , imaš apsolutnu podršku nacije

BU
burza
17:52 24.10.2019.

Vjerojatno pala gledanost

SX
sudbina x
17:28 24.10.2019.

Hahaha koji luzeri...Pa nismo više u vašoj Jugi nema više verbalnog delikta...Danas u Hrvatskoj skobodno pišu čak i novinari poput Klauškog, Pavičića ili Tomića kako onda ne bi mogla raditi jedna izvrsna tv. novinarka Paradžiković...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije