Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak voljenog pjevača

Ivan Dečak oprostio se od Massima i ispričao kako su se upoznali: 'Bio sam klinac, a dopustio mi je da mu se približim'

Zagreb: Komemoracija za Massima Savića u Hrvatskom narodnom kazalištu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
30.12.2022.
u 11:38

Obožavatelji, prijatelji, obitelj i suradnici okupili su se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu od 11 sati za komemoraciju glazbenika Massima Savića koji nas je prerano napustio 23. prosinca u 61. godini. Ivan Dečak njegov je dugogodišnji prijatelj i glazbeni suradnik, a emotivnim riječima oprostio se od njega pred svima u HNK-u Zagreb.

Tragična vijest 23. prosinca, samo dva dana prije Božića, odjeknula je poslijepodne Hrvatskom. Massimo Savić, obožavani glazbenik, napustio nas je u 61. godini, a preminuo je nakon kratke i hrabre borbe s teškom bolesti, potvrdile su "njegove cure", supruga Eni i kći Mirna. Obožavatelji, prijatelji, suradnici, brojni građani ostavljali su od tada cvijeće i svijeće pred Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski, a svi zajedno dobili su priliku odati mu počast komemoracijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u 11 sati. U predvorju HNK postavljena je i Knjiga sjećanja u koju se mogu upisati svi koji to budu željeli.

Komemoracija je započela instrumentalnom izvedbom pjesme "Stranac", zatim su uslijedile i pjesme "Da mogu", "Iz jednog pogleda" i "Sjaj u tami", a okupljenima se obratio, i svojim riječima oprostio od Massima i violinist Bruno Urlić kao i glazbenik Aljoša Šerić, prije nego li je Massimov prijatelj i suradnik, glazbenik Ivan Dečak pročitao svoje emotivne riječi.

"Max.. Kraj 90-ih je, tek sam bio doselio u Zagreb. Kiša je padala, a ja sam stajao bez kišobrana na uglu neke ulice na Trešnjevci. Ispred mene zaustavlja se automobil, otvaraju se vrata…U njemu sjedi Massimo Savić i kaže: 'Upadaj mali'. Bio sam klinac s tek objavljenim prvim albumom, a on regionalna zvijezda! Tada mi je prvi put otvorio vrata i pružio ruku, koju će mi narednih godina još toliko puta nesebično pružiti.." započeo je svoje sjećanje na Massima Dečak i nastavio:  "Massimo će s vremenom za mene postati Max, istinski frend i glazbeni suputnik. Dopustit će mi da mu se približim, upoznat će me sa svojom obitelji. Doći će na moj rođendanski tulum, poklonit će mi svoju odjeću, sa istinskom pažnjom i znatiželjom preslušavati moje demo pjesme, a neke od njih, na moju veliku čast, i otpjevati ispred mene u studiju, prije nego ih i svi vi čujete. Zvati ćemo jedan drugoga na telefon u bilo koje doba dana ili noći i razgovarat ćemo dugo, ne samo o glazbi, pjesmama i koncertima… Razgovarat ćemo o obitelji, sportu, modi, o moru, ali onda opet o glazbi, pjesmama i koncertima". 

"Svaki naš razgovor ti bi završio sa: 'volim te mukica'. A koliko god dugi bili, zapravo bi svaki puta proletjeli. Otišao si frende u treptaju oka, a još smo si toliko toga trebali reći. Volim te mukica!", zaključio je emotivni Dečak. 

Podsjetimo, posljednji ispraćaj voljenog Massima održat će se u utorak 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

VIDEO>>Slavni koji su nas napustili 2022. godine

Komentara 1

HU
Humbleandhonest
12:27 30.12.2022.

Neka i naporni, nekulturni, bezvezni Dečak ubere svojih pet minuta slave na tuđi račun...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije