Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčanka dalmatinske krvi

Ivana Kovač: Svaki nastup s tatom je emotivan, sretna sam što me njegova publika prihvaća

Foto: Instagram
1/15
30.12.2022.
u 07:45

Ivana Kovač nedavno je izdala singl "Lom" gdje je i ovaj put ostala vjerna prepoznatljivom glazbenom izričaju, a priznaje da nikada nije razmišljala o nijednom drugom žanru

Posljednji tjedan 2022. godine Ivana Kovač svoju je publiku počastila pjesmom "Lom" koju potpisuju poznati hitmejkeri Nenad Ninčević i Branimir Mihaljević. Uz pjesmu je snimila videospot u kojem je zablistala u kreaciji Zorana Aragovića, a na YouTubeu se nižu pregledi i zahvale publike za "predivan poklon za kraj godine". Ivana se marljivo priprema za nadolazeće nastupe, a prvi je trebao biti već na Silvestrovo. Iako je tada trebala nastupiti s legendom hrvatske estrade, ocem Mišom, i Bosutskim bećarima na spektakularnom novogodišnjem dočeku u Vukovaru na kojem se očekivalo više od 50 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, potvrđeno nam je kako Mišo ipak vjerojatno neće biti u mogućnosti izaći na pozornicu. 

Samo dva dana nakon Božića publici ste poklonili novi singl 'Lom'.  Kako to da ste ga odlučili izdati baš u zadnjem tjednu ove godine?

Slijedom okolnosti kasnili smo sa spotom, a kako smo svi u ovo doba godine zaokupljeni društvenim mrežama,  nisam htjela objaviti pjesmu bez video spota. U dogovoru s mojom diskografskom kućom Croatia Recordsom i mojim autorskim timom odlučili smo se za objavu pjesme odmah poslije praznika kada se svi spremamo za najluđu noć.

Iza nove pjesme 'Lom' stoje provjereni autori Nenad Ninčević i Branimir Mihaljević. Poznato je i da vas s Ninčevićem veže i prijateljstvo. Kako je pomiriti tu poslovnu i privatnu suradnju? 

S Nenom surađujem dugi niz godina i on je autor svih mojih tekstova. Mi smo prijatelji i privatno, doslovno smo kao obitelj tako da je to i privatni i poslovni gušt. S Branimirom mi je ovo, ako se ne varam, četvrta pjesma. Zanimljivo je da je ova pjesma trebala biti za Jolu i onda mi ju je Branimir pustio i ja sam mu rekla da ću mu ja uzeti tu pjesmu. Ne znam zašto ju Jole nije htio, velika šteta, zeznuo se... Mislim da je pjesma jako dobra i baš za narod i da će biti super. Branimir je maher, on ima zabavnu glazbu u malom prstu tako da kad s njim surađuješ si siguran da imaš dobru pjesmu. Što se tiče privatne i poslovne suradnje za mene osobno biti povezan s nekim na taj način je samo pozitivno. Nenu doslovno znam otkad sam bila dijete, družili smo se i prije nego što sam počela pjevati. Neno je prvi koji je mene zvao za suradnju i to čim sam snimila prvu pjesmu. Još prije Tončija Huljića i Rajka Dujmića. Prati me kroz cijelu moju karijeru, ali zadnjih godina baš smo se spojili i isključivo surađujemo on i ja. I što se tiče nastupa preuzeo je sve. 

Foto: Arena Hospitality Group
I ovog puta odlučili ste ostati vjerni svom prepoznatljivom glazbenom izričaju. Hoćemo li vas ikada čuti u nekom drugom glazbenom žanru? Pročitala sam jednom prilikom da ste u duši zapravo rokerica. Nikada niste razmišljali da krenete tim vodama?

Ne, nisam nikad razmišljala o nekom drugom žanru, dapače kad sam krenula u solo karijeru bila sam odlučna da to uvijek budu pjesme u zabavnom žanru. No, nikad ne reci nikad, ali ako i bude neka pjesma rock žanra to će biti samo izlet.

 Svojedobno ste izjavili da ste sama sebi najveći kritičar i da vaš otac čuje pjesmu tek nakon što je sve gotovo. Sviđa li mu se 'Lom'?

Sviđa, i to jako. Više me ni ne pita kakve su pjesme na kojima radim. Pita me samo jel meni dobra i kaže ako je meni dobra da je onda i njemu. Zna on da sam ja jako samokritična. Uopće se ne petlja više u moj odabir pjesama, na početku karijere mi je znao davati savjete, ali sada mu više ni ne šaljem pjesme dok nisu skroz gotove.

Puno ste puta do sada imali prilike dijeliti pozornicu s ocem. Kako je stati na binu uz njega? Je li trema tada veća nego inače?

Svaki nastup s mojim ocem je emotivan i sretna sam što me njegova publika na koncertima jako lijepo prihvaća. Tremu nemam od davnih dana, jednostavno volim biti pred ljudima i to je meni kao da idem popiti kavu. Jako to volim, to je moj život, moj gušt i moje biće ustvari. Sreću koju osjećam dok sam na bini neusporediva je sa svim ostalim. 

Ovi dani idealna su prilika da sumiramo godinu na izmaku. Kakva je vama bila 2022. godina?

Odlična, meni je uvijek sve odlično jer svemu pristupam s pozitivnim mislima i uvijek mi je sve dobro, čak i iz loših situacija naučila sam izvlačiti samo najbolje i jednostavno tako funkcioniram, ali nadam se da će 2023. biti još bolja u svakom pogledu. I svaka naredna iza nje. 

Iza nas je Božić. Kako ste ga proveli? 

Nikada od Božića nisam radila ništa posebno. Smatram da Božić ima sasvim drugo značenje i da nisu bitni ni purica ni šunkica ni takve stvari. Nova godina je već ipak nešto drugo. 

Majka ste 5-godišnje Elene. Što biste joj rekli ako i ona poželi nastaviti  obiteljsku tradiciju kada je riječ o glazbi? 

Ona će sama odlučiti čime će se baviti u životu. Neću se ja u to petljati. Trenutno je opčinjena s brojnim zanimanjima. Malo bi bila doktorica, pa pilot, pa stomatolog pa Super Sonic, a jedino je princeza Elsa od 0-24. To joj piše u rodnom listu (smijeh).

Foto: tomislav miletić/pixsell
Je li izlazak trećeg studijskog albuma na popisu vaših novogodišnjih odluka? Što se još našlo na tom popisu?

Naravno da je i intenzivno radimo na njemu. Imam i neke nove suradnike tako da se veselim radu u studiju i  koncertima. Bit će i nekih novih dueta, ali neka to još bude malo iznenađenje. Što se tiče ostalih želja, svima nama želim dobro zdravlje.

VIDEO Slavni koji su nas napustili u 2022. godini 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
08:08 30.12.2022.

Ivana Kovač: Svaki nastup s tatom je emotivan, sretna sam što me njegova publika radi njega prihvaća.

DO
doberdedec
08:11 30.12.2022.

Biti će to doček za pamćenje. Ali negativno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije