Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČNO PROTIV

Iva Alilović: Mi katolici ne slavimo Noć vještica, to je sotonizacija društva

Iva Alilović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
31.10.2018.
u 20:01

Želi se skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale koji su protivni vjeri - rekla je.

Iva Alilović, supruga proslavljenog rukometaša Mirka Alilovića, ne podržava proslavu Noći vještica. 

- Ne mora biti da sve što je popularno je automatski i dobro za čovjeka. Popularnost je relativan pojam. Znam puno mladih ljudi koji nisu nikada otišli na Noć vještica. Kao vjernica ne opravdavam Noć vještica zato jer vjerujem u Boga koji donosi kulturu života, a oni koji slave Noć vještica zapravo slave kulturu smrti - rekla je Iva za Story.

Kazala je i kako ovo 'nije amerikanizacija' već 'sotonizacija društva'.

- Želi se skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale koji su protivni vjeri - rekla je.

- Ja nisam nikada te večeri išla van, niti sam ga slavila jer mi smo katolici i ne slavimo vještice koje su dan prije Svih svetih - objasnila je Iva za Story.

Najbolji svih vremena: Jesu li i vama ovi horori utjerali strah u kosti?

Komentara 244

MA
maziko
20:15 31.10.2018.

Bravo Iva!!!!Svaka cast.

Avatar jest
jest
20:32 31.10.2018.

Ne moraš biti religiozan pa čak ni vjernik da odbaciš Noć vještica. Dovoljno je imati samopoštovanje i zdrav inat, umjesto što malograđanski prihvaćamo svaku bljuvotinu koju je izmislio Zapad, mogli bismo se zapitati preuzimaju li možda Zapadnjaci neke naše običajee koji su daleko vrjedniji i smisleniji od noći vještica. Ne samo da ne preuzimaju naše običaje već čak ni slavenske običaje općenito, pa zar smo mi manje vrijedni od njih, zar je naša kultura inferiornija njihovoj? Poštujmo sami sebe i svoje!

JO
josip
20:18 31.10.2018.

tako je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije