Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA KANCELARKA

Isplivale fotografije Angele Merkel na kojima uživa sa suprugom koji se rijetko pojavljuje u javnosti

Foto: Malte Ossowski/DPA/PIXSELL
1/5
23.09.2021.
u 09:05

Inače, Sauer je Merkelin drugi suprug. Na studiju fizike upoznala je svog prvog muža Urlicha Merkela s kojim se vjenčala 1977. godine kada su joj bile 23 godine. Nakon pet godina su se rastali, ali je Angela Merkel zadržala njegovo prezime

Angela Merkel uskoro će nakon punih 16 godina odstupiti s mjesta njemačke kancelarke. Najmoćnija žena svijeta tijekom svog mandata uspjela je većinom privatni život čuvati dalje od očiju javnosti, no sada su ipak u javnost isplivale fotografije koje je prikazuju u opuštenom izdanju i trenucima odmora sa suprugom Joachimom Sauerom. Na fotografijama se vidi kako par planinari, ide na kupanje i uživa u prirodi.

Inače, Sauer je Merkelin drugi suprug. Na studiju fizike upoznala je svog prvog muža Urlicha Merkela, s kojim se vjenčala 1977. godine kada su joj bile 23 godine. Nakon pet godina rastali su se, ali je Angela Merkel zadržala njegovo prezime.

Foto: Profimedia

Poslije rastave neko je vrijeme živjela sama, a potom godinama u izvanbračnoj zajednici s doktorom kvantne kemije i sveučilišnim profesorom Joachimom Sauerom. Oni su se upoznali kada je Angela Merkel kao mlada fizičarka radila u Akademiji znanosti u Berlinu.

Nije poznato je li Sauer zbog nje razvrgnuo prvi brak u kojemu je imao dva sina. Angela Merkel i Joachim Sauer vjenčali su se 1998. godine, baš kada je ona na velika vrata ušla u visoku politiku. Nitko nije znao da su se vjenčali. Događaj je objavljen javnosti tek nekoliko dana poslije u oglasu malog formata u Frankfurter Allgemeine Zeitungu. Oglas je bio doista kratak: Oženili smo se. Angela Merkel i Joachim Sauer.

Bračni par vrlo se rijetko viđa u javnosti pa Sauer nije bio ni u Bundestagu kad je Angel Merkel izabrana za kancelarku. Sauer je vrlo političan i smatra se da ima puno veći utjecaj na Angelu Merkel nego što se misli. U privatnom okruženju on je dominantna figura u vezi pa je prijašnjih godina kružila priča da bi Merkel zbog njega napustila kancelarsku fotelju.

VIDEO: Preminuo glumac Willie Garson, poznat po ulozi Stanforda u 'Seksu i gradu' 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar salaso
salaso
10:43 23.09.2021.

Nije ni njima lako nose uteg ww2 dan danas...amerika ih lupa po glavi.....sa onima s koijim abi mogli suradjivati , ne smiju...(rusi)..svatko iz eu im zvoca da se žele nametnuti kao prvi,a sami su ograničeni ogormnim stanovništvom..na malom prostoru, bez mogućnosti širenja....i svi bi na njihove jasle, ali nitko se ne bi znojio i bio radišan kao oni..

DU
Deleted user
11:22 23.09.2021.

Super članak!!! samo mene više zanima je li je pitala Vučića kada će početi sa povratkom poljoprivrednog zemljišta te imovine podunavskih Švaba i to naročito sa područja Istočnog Srijema,Banata i Bačke???Lp.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
10:37 23.09.2021.

divim se tom čovjeku. Ima želudac.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije