Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival koji voli europa

Španjolci, Englezi, Šveđani - Svi hvale INmusic, unatoč njegovu 'prokletstvu'

inmusic festival - drugi dan
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/21
23.06.2015.
u 22:50

Španjolac Miguel, Englez Iwan, Šveđanka Helen... Svi su oni promrzli, ali i oduševili se INmusic festivalom

- Pet godina dolazim na INmusic, i svake godine drugi dan festivala pada kiša - priča simpatična studentica o svojevrsnom "prokletstvu" INmusic festivala. I zaista, ne možemo se nego složiti.

Sve funkcionira sjajno. Organizacija - izvrsna. Izvođači - kvalitetni. Gastronomska ponuda - sve bolja. Jedina stvar na koju nitko ne može utjecati jest vrijeme. Protiv ove kiše i hladnoće možete se boriti jedino pozitivnim vibracijama. Baš kao što je to napravio simpatični Miguel iz Španjolske. Uz osmijeh na licu, s ekipom iz kampa, krenuo je na drugi dan INmusica. - Prvi put sam u Hrvatskoj, bili smo na moru, a sada smo tu. Izvrsno se provodimo i želim se vratiti ponovno. U Španjolskoj nemamo ovako dobre koncertne ponude - ustvrdio je Miguel.

Njegove riječi potvrdio je Englez Iwan. S djevojkom je stigao na Jarun i potpuno je oduševljen organizacijom smještaja i festivala. - Ovo je prekrasna lokacija, a organizaciju svi moramo pohvaliti. Izvrsno. Smještaj, hrana i sam festival su sjajni - tvrdi Iwan. Iako se Englezi mogu pohvaliti bogatom festivalskom ponudom, Iwan je odlučan u namjeri da se vraća u Zagreb. - Došli smo iz Manchestera. Kad pogledate, jeftinije nam je doći u Zagreb na INmusic, nego ostati u Engleskoj i ići na neki obližnji festival. Izračunao sam i čak uštedim novac. Osim toga, uvijek ću radije otići u inozemstvo, nego ostati kod kuće - zaključio je veseli mladić, pun riječi hvale za Hrvatsku, Zagreb, ali i ovaj festival.

Šveđanka Helen u Zagreb je stigla sa suprugom, a jasno je poručila da "i Švedskoj treba ovakvih festivala. Zagreb je sjajno iznenađenje." I "domaći" ljudi dijele ljubav prema festivalu. Tamara kaže kako je skoro svake godine na festivalu. - U principu dobro je da Zagreb ima jedan takav festival iako bi bilo bolje da se headlineri ne ponavljaju. Čini mi se kako ove godine ima puno više stranaca u odnosu na prošle godine što sad tek daje jedan osjećaj da se radi o europskom festivalu - kaže Tamara. I zaista, radi se o važnom europskom festivalu. Osim Engleza, Španjolaca, Šveđana, bilo je tu i Nijemaca, Poljaka... Urbana Europa dolazi u Zagreb i kisne s INmusicom, već desetu godinu zaredom.

>>25.000 fanova na prvom danu INmusic festivala, Alex Kapranos na koncertu Zadruge

>>Gosti ne štede, a najveći su im gušt – ćevapi

Komentara 3

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
00:31 24.06.2015.

Stranci su masovno počeli dolaziti pretprošle i pogotovo prošle godine, to se baš jako osjetilo, pa i ove ih ima, svake godine sve više i više. To je odlično, a, na žalost istina je ovo za kišu, a i na organizaciju se nemam šta požaliti, svaka čast i želje da bude još par puta toliko InMusica

DU
Deleted user
07:57 24.06.2015.

A "bonus" je da domaći u krugu 10 kilometara mogu besplatno sve slušati :p

Avatar Neobavezno
Neobavezno
10:19 24.06.2015.

I jos da okolno stanovnistvo moze imati svoj mir i sutra dan otici odmorni na posao bilo bi savrseno.......................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije