Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gledanost

Inauguraciju predsjednika Zorana Milanovića na HRT-u pratilo više od 400.000 gledatelja

Zoran Milanović prisegnuo i preuzeo dužnosti predsjednika RH
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/5
19.02.2020.
u 14:46

Inauguracija se također pratila i putem nelinearnih platformi HRT-a uključujući portal i društvene mreže, gdje je ukupno bilo više od milijun pregleda sadržaja vezanih uz inauguraciju.

Prijenos inauguracije petog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića jučer je na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije pratilo 402.582 gledatelja odnosno 10,4 posto opće populacije (AMR), pokazuju podaci tvrtke AGB Nielsen.

O velikom zanimanju za ovaj događaj govori i podatak kako je 39,4% ili gotovo 40 posto svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima (SHR) pratilo preuzimanje dužnosti novog predsjednika republike. Također, visoku gledanost zabilježio je i središnji Dnevnik HTV-a kojeg je gledalo  394.464 gledatelja (AMR).

Inauguracija se također pratila i putem nelinearnih platformi HRT-a uključujući portal i društvene mreže, gdje je ukupno bilo više od milijun pregleda sadržaja vezanih uz inauguraciju. Primjerice, predsjednički govor Zorana Milanovića nakon potpisivanja prisege putem HRT-ovog youtube kanala pratilo je 20.580 korisnika, dok je izvođenje hrvatske himne na istom kanalu pratilo više od 120.000 ljudi.

Hrvatska radiotelevizija omogućila je signal sa inauguracije svim domaćim televizijama, a za prijenos ovog važnog događaja angažirala je 80 svojih djelatnika te 14 kamera. Javni medijski servis nastavlja trend povećanja gledanosti koji je započeo krajem prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije