Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepa gesta

Ida Prester pokazala ukrajinsku obitelji koju je udomila: 'Ne mogu vam opisati koliko su dragi, kulturni i skromni'

Foto: Facebook
1/11
06.05.2022.
u 12:46

Voditeljica i pjevačica Ida Prester Peševski (43) u ožujku se pohvalila humanom gestom. Naime, udomila je obitelj iz ratom pogođene Ukrajine s kojom se u međuvremenu sprijateljila, a sada je na društvenim mrežama pokazala kako su joj se odlučili odužiti

Voditeljica i pjevačica Ida Prester Peševski (43) u ožujku se pohvalila humanom gestom. Naime, udomila je obitelj iz ratom pogođene Ukrajine s kojom se u međuvremenu sprijateljila, a sada je na društvenim mrežama pokazala kako su joj se odlučili odužiti.

"Ukrajinska obitelj koju smo primili priredila je ručak za nas. Fenomenalni boršč i varenjki – pite s krumpirom i višnjama.. Ne mogu vam opisati koliko su ti ljudi dragi, kulturni i skromni. Proći će i ovaj užas, nadajmo se čim prije @aleksey_kysil , @yana.brash , Artem, Olena, Irina, Lena", napisala je Ida uz fotografije objeda, a skupa su uživali u tradicionalnim ukrajinskim specijalitetima.

Zajedno su objedovali, a na storyjima je podijelila kako su komunicirali na engleskom jeziku te gestama rukama, a pohvalili su se i prvim hrvatskim riječima koje su naučili u protekla dva mjeseca.

Podsjetimo, Ida je krajem veljače u u Facebook grupi Sos Ukrajina ponudila je smještaj za dvije obitelji iz Ukrajine i napisala je kako im može osigurati privremeni dom. Putem ove grupe koja nudi pomoć u kratkom roku dobila je informaciju kojoj obitelji treba pomoć, a potom je na svom Instagram profilu otkrila kako je obitelj sretno stigla u njezin dom.

"Sinoć nam je iz Harkiva/Odese stigla familija s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromna hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, veš mašine, igračaka.. Vedran, Stoja, Petar, Maria, Mirta.. znate svi koji ste. Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim familijama koje tek stižu. Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje.. ili bar topla riječ. Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo. Preporučujem fb grupu SOS Ukrajina preko koje smo dobili sve informacije, ima ih sigurno još. Sretno nam svima i zajedno smo jači", napisala je tada voditeljica.

VIDEO Amber Heard, bivša žena Johnnyja Deppa, progovorila na suđenju: 'Pio je, drogirao se i tukao me!'

Ključne riječi

Komentara 13

IM
Imota1
13:12 06.05.2022.

Pa za Boga miloga nisu kućni ljubimci. Ženo, srami se

LL
lijepa_li si
13:07 06.05.2022.

beograd, djeca, ljubimci...je već isfurano.

ZV
zvezdomor
13:03 06.05.2022.

Nakon dva dana s tobom vratit će se kući

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije