Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi žele u liverpool

I Vlatka Pokos želi na Euroviziju! Za ovogodišnju Doru pristiglo najviše prijava u povijesti

Novigard: Vlatka Pokos vodila  Izbor Miss Alpe Adria International
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
25.11.2022.
u 08:35

Datum održavanja  Dore još nije precizno određen, ali se zna da će se nasljednik ili nasljednica Mije Dimšić, koja nas je predstavljala u Torinu, saznati u mjesecu veljači.

Prošlog vikenda završen je natječaj za Doru 2023., hrvatski izbor za Pjesmu Eurovizije, natjecanje koje će se iduće godine održati u engleskom gradu Liverpoolu. Naime, nakon što je ove godine na Euroviziji u Torinu pobijedila ukrajinska grupa Kalush Orchestra s pjesmom "Stefania", odlučeno je da će zbog rata u Ukrajini domaćinstvo iduće godine dobiti Velika Britanija.

Datum održavanja  Dore još nije precizno određen, ali se zna da će se nasljednik ili nasljednica Mije Dimšić, koja nas je predstavljala u Torinu, saznati u mjesecu veljači.

Za potencijalnih 28 mjesta na ovogodišnjoj Dori pristiglo je čak 196 prijava što je najveći broj prijava u novijoj povijesti, piše eurosong.hr. Niz od četiri ispadanja u polufinalima Eurovizije očito nije pokolebao autore i izvođače, a na Doru su se prijavila i neka etablirana imena hrvatske estrade. Pjesmu su na natječaj tako, između ostalih, prijavili i  Vlatka Pokos, Ibrica Jusić, Siniša Vuco, Daniel Popović, Eni Jurišić, Igor Cukrov, Boris Đurđević, te pobjednik Dore 2020. i nesuđeni predstavnik Hrvatske na Eurovizije Damir Kedžo. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana pisali smo o nekim imenima koja su se prijavila na Doru pa smo tako spomenuli i Daniela Popovića i Sinišu Vucu.

- Čitao sam intervju s urednikom Dore Tomislavom Štenglom, koji je kazao da se na Dori traže umjetnička djela bez obzira na glazbeni stil. Zato sam se odlučio poslati baš prava umjetnička djela. Sjetio sam se da u ladici imam pjesme koje sam prije punih 14 godina radio s pokojnim Arsenom Dedićem - rekao nam je u Vuco tada. 

Na ovogodišnju Doru prijavili su se još neki poznati domaći autori. Boris Đurđević nije poslao pjesmu za Coloniju, ali jest za Meri Andraković. Pjesma je na engleskom i zove se "Bye, Bye, Blonde". Darko Bakić iz grupe Buđenje otkrio nam je da će za Doru konkurirati pjesmom "Sevdah & Blues".

Osim njih potvrđeno nam je da su svoje pjesme za Doru poslali i Boris Štok, Barbara Munjas, Medea Market Sindik, Kristijan Marolt, Anezi & Mental Blue, te grupe Top Of The Pops i Groovetastic. Na pjevačkoj pozornici mogao bi debitirati i glumac Matko Knešaurek, koji je prijavio duet s Vlatkom Burić Dujmović.

VIDEO>>U Hotelu Esplanade održana je promocija novog albuma Jelene Rozge "Minut srca

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:07 25.11.2022.

Planira li zastupati Kanadu?

KO
Kološanin
09:58 25.11.2022.

Vlatka Pokos više ne može stić ni tramvaj.

ME
MediciKM
11:04 25.11.2022.

Vlatka, daj si mira. Nikako da shvatiš gdje ti je mjesto i kada treba stati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije