Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Hugh Laurie: Prvi liječnik kojeg sam glumio bio je moj otac!

21. siječnja 2009. u 14:10 2 prikaza

Otac poznatog glumca Hugha Laurieja, W. G. R. M. "Ran" Laurie, nakon uspješne sportske karijere (veslačko zlato na OI u Londonu, dvojac bez kormilara) ostvario je isto tako uspješnu karijeru i u medicini. Od 1954., kad je diplomirao, trideset godina vodio je ordinaciju opće prakse u Blackbird Laysu (Oxford). Njegov mlađi sin Hugh, koji je također bio talentirani veslač dok ga mononukleoza nije spriječila u bavljenju sportom, svoja prva glumačka iskustva stekao je – imitirajući svojeg oca na telefonu.

Naime, dr. Laurieja su pacijenti često nazivali doma, a kako je Hugh još od tinejdžerskih dana imao glas vrlo sličan ocu, kad bi se on javio na telefon, pomislili bi da su dobili liječnika.

- Prije nego što bih ja stigao reći: "Ja nisam doktor", oni bi se izletjeli i rekli: "Doktore! Hvala Bogu da ste tu, sve je eksplodiralo, nikako to ne mogu zaustaviti." Ja sam ih smirivao - sjeća se Hugh Laurie.


- Adolescent ste. Tražite poticaje. "Pa, zvuči kao da sasvim dobro postupate", rekao bih. Ili: "Ma da, sigurno će sve biti u redu. Nazovite opet ako vam oticanje ne splasne." I, koliko se sjećam, nikad nisam izgubio nijednog pacijenta - kaže današnji dr. House iz popularne serije.

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke