Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.04.2015. u 10:53

Dobru stvar HTV je pak ubo isticanjem važnosti pregovora s Iranom

Igor Rotim i Sanja Mikleušević novi su par HTV-ovaca s kojim je ova kuća napala konkurenciju. Stoga sam sinoć usporedio njihovo "dnevnikovanje" s onim Nove TV gdje je nastupio veteranski par Marija Miholjek i Petar Pereža. I veterani su pokazali puno više svježine, prodornosti i ležernosti od HTV-ovaca koji kao da su bili pred streljačkim odredom.

Djelovali su uplašeno, kruto i nekako konzervativno. Kad bih ih mogao politički "obojiti", onda bih voditelje HTV-a poslao u HSS, a ove s Nove TV u Orah ili Živi zid. Usput, i scenografija HTV-a je nemaštovita: zašto ono staklo iza voditelja ima čak tri šava, zar nema nigdje stakla od dva metra u komadu?

Ipak, svaki je Dnevnik sinoć imao dobre ubode. Ivana Petrović je nabacila kako se Šešelja nije trebalo uvlačiti u hrvatsku političku scenu. Slažem se. Taj bizarni lik s alkoholičarskim nosom i golemom željom da ostane zapisan u srbijanskim analima kao četnički mučenik kod nas je precijenjen. Pa i sinoćnje spaljivanje hrvatske zastave izraz je njegova jada. No više od Šešelja sinoć su me u prilogu zapanjili ljudi oko njega, naročito lik u smeđem odijelu i kravati koji je hrvatsku zastavu zapravo i polio benzinom. Čovjek se obukao kao da će na vlastito vjenčanje, a onda je ipak odlučio skrenuti s puta i zapaliti zastavu kao vjenčani dar sebi... Dobru stvar HTV je pak ubo isticanjem važnosti pregovora s Iranom.

To danas i jest najvažnije svjetsko pitanje. Problem je samo što Inka Eterović prilog radi u "drugoj brzini". Svaki vanjskopolitički novinar koji grize u ovaj bi kontekst morao staviti i napad Saudijske Arabije na Jemen. Jer to se u cijelom svijetu i čita kao – napad i pritisak zapadnih saveznika na Iran.

PLUS

HTV1 i 3: Serija "Počivali u miru" i nikad suvišno repriziranje kultne "Zone sumraka" sasvim su dovoljni da nakon 20.00 ostanem uz neki od programa javne televizije...

MINUS

Sve televizije: Zapravo je sramotno koliko se malo pažnje posvećuje Jemenu: u toj je zemlji američki saveznik Saudijska Arabija jučer izveo neviđen pokolj nad civilima

>> Nije problem vrijeme emitiranja Dnevnika HTV-a, nego njegov sadržaj

Komentara 32

AN
Android
11:00 02.04.2015.

Tko ima prilike neka vidi kako se drže urednici dnevnika na Kim-jong TV. Copy -paste!

DU
Deleted user
11:28 02.04.2015.

Kad nemaš vizije i strategije što državna dalekovidnica nema, onda to tako amaterski izgleda.Vraćanje u soc-prošlost i plakanja za nekin davnim-prošlim vremenima Vašeg ravnatelja Radmana Vas je dovela da ste najomraženiji,Vama na dušu,ja vas dugo već ne gledam.

NO
novalastavica
11:50 02.04.2015.

Plase se druga diktatorovog stafetara." Strijelja" se I za malo odstupanje od partiske linije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije