Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reporter HRT-a

Hrvoje Zovko: Od Old Trafforda do poprišta krvoprolića

Foto: Privatni album
1/4
03.06.2017.
u 23:40

Reporter HRT-a Hrvoje Zovko otišao je sa sinom i zaručnicom na odmor koji se pretvorio u izvještavanje o terorističkom napadu

Svi koji me poznaju znaju za moje sveto trojstvo nogometa i glazbe: Manchester zbog Manchester Uniteda, London zbog The Rolling Stonesa i Liverpool zbog Beatlesa.

Sa zaručnicom Mateom Damjanović i sinom Lukom pola godine planirao sam put na posljednju ovosezonsku utakmicu Manchester Uniteda na mitskom Old Traffordu. Sve je bilo super i nitko nije ni mogao zamisliti da bi se mogao dogoditi teroristički napad - govori Hrvoje Zovko koji je bio među prvim novinarima koji su izvještavali o napadu što ga je prošlog ponedjeljka izvršio bombaš samoubojica Salman Abedi nakon koncerta Ariane Grande.

Iako su bili na godišnjem odmoru, Hrvoje i Matea, novinarka Al Jazeere, odmah su izišli na ulicu i prvi javili svojim medijskim kućama što se dogodilo.
- Čuli smo da policija i vozila hitne pomoći jure prema središtu grada kojim smo sat, dva prije prolazili. Odmah smo znali da se nešto događa i ja sam javio svojoj zagrebačkoj redakciji, a Matea svojoj, iako tada još nismo znali razmjere krvoprolića - opisuje reporter HRT-a. U hotel se vratio pred zoru i nakon samo sat vremena sna javio se u program Hrvatskog radija.
- Svi smo bili šokirani, nisam mogao reći da sam na godišnjem odmoru i da me se ne tiče što se događa. Jednom novinar, uvijek novinar.

- Bio sam jedini reporter koji je sa sobom poveo dijete i za mene nije bila opcija da se Luka sam vrati u Hrvatsku. Bio sam pod velikim stresom jer želio sam sve napraviti kako treba i brinuo se da Luka bude dobro. Puno mi je pomogao, dok sam se javljao s terena, on bi na mobitelu pratio sve što se događa, fotografirao, snimao - opisuje Hrvoje koji se u četvrtak navečer vratio u Hrvatsku, a iduće godine već planira posjet gradu koji obožava.

- Tek sam sada osvijestio taj stres i u kakvoj smo situaciji bili, no vratit ću se iduće sezone čim počnu utakmice. Idemo ponovno na Old Trafford i ništa me ne može pokolebati - zaključuje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije