Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SEZONA

Hrvatski glumac zvijezda je Netflixove serije: Svi su ludi za Marseilleom!

Luka Peroš
Foto: Instagram screenshot
1/5
07.04.2020.
u 07:00

Luku smo i u prve tri sezone mogli vidjeti u ulozi Marseillea, koji se dosad pojavio u nekoliko epizoda, no u četvrtoj sezoni njegov lik dobiva puno veći prostor. Naime, upravo je on taj koji je na neki način Profesorov “glas razuma”, često ga spašavajući da ne napravi neku ludost kada plan ne ide onako kako je zamislio.

Na radost brojnih obožavatelja širom svijeta Netflix je proteklog vikenda po svome starom dobrom običaju pustio cijelu četvrtu sezonu hvaljene španjolske serije “La Casa De Papel” (“Kuća od papira). Mnogi su u dahu odgledali osam epizoda nove sezone u kojoj smo nastavili gledati ekipu koja je nakon pljačke tiskare novca u Madridu odlučila pokrasti zlato iz Nacionalne banke Španjolske. Predvodi ih karizmatični mastermind Profesor (Álvaro Morte), a Hrvatima je posebno zanimljivo da jednu od bitnih uloga igra i zagrebački glumac Luka Peroš.

Profesorov ‘glas razuma’
Luku smo i u prve tri sezone mogli vidjeti u ulozi Marseillea, koji se dosad pojavio u nekoliko epizoda, no u četvrtoj sezoni njegov lik dobiva puno veći prostor. Naime, upravo je on taj koji je na neki način Profesorov “glas razuma”, često ga spašavajući da ne napravi neku ludost kada plan ne ide onako kako je zamislio. Scenaristi su Marseillea napravili kao beskrupuloznog lika kojemu nije problem ubiti za zajednički cilj, a u isto vrijeme je borac za prava životinja pa odbija vježbati operaciju na glavi svinje. Marseille je tako postao jedan od najomiljenijih likova u seriji koja u cijelom svijetu ima sve više poklonika, a i ova sezona odmah po objavljivanju postala je najgledaniji sadržaj Netflixa.

 

Luka Peroš proteklih sedam godina živi u Barceloni, kamo se odselio zbog ljubavi, a da mu je odlazak iz Hrvatske bio odličan potez, najbolje govori podatak da je snimao više nego u dosadašnjoj hrvatskoj karijeri. Domaćim gledateljima dosad je bio najpoznatiji po ulozi u serijama “Villa Maria”, “Zabranjena ljubav” i “Dobre namjere” te filmu “Šuma Summarum”. Inače, glumu je završio na Emerson Collegeu u Bostonu, a 2002. vratio se u Hrvatsku. Prvo je bio član riječkog HNK, a nakon toga dio ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka. Španjolska karijera krenula mu je uzlaznom putanjom kada je 2017. dobio ulogu zatvorskog čuvara Santinija u remakeu čuvenog filma “Leptir”. Uslijedile su uloge u filmovima “Fotograf iz Mauthausena” i “Drvo krvi”, a zatim i uloga Marseillea koja mu je donijela veliku popularnost.

Peroš u Barceloni živi sa suprugom Brazilkom Paulom, s kojom ima sedmogodišnjeg sina Davida. S njima je i 15-godišnja kći Ava, koju je dobio u vezi s pokojnom kiparicom Ivanom Popović. Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije sa snimanja serije, na kojima se vidi kako se dobro zabavlja s ekipom serije, a posebno sa srpskim glumcem Darkom Perićem koji igra Helsinkija.

 

Zlatna koka

Inače, prva sezona serije “La Casa De Papel” emitirana je na španjolskoj televiziji, a snimljena je sa skromnim budžetom. Nakon što je otkupio Netflix, u nju je uloženo puno više sredstava, a do gledatelja je došla zahvaljujući usmenoj predaji, bez velike reklame. Da su postali velike zvijezde, glumci su shvatili tek na početku snimanja treće sezone, kada su na ulicama Firence za njima trčali fanovi i tražili ih autograme te zajedničke fotografije. Dalíjeva maska koju nose u seriji postala je pravi hit, baš kao i budnica talijanskih partizana “Bella Ciao” koju pjevaju likovi u seriji. Serija iz sezone u sezonu postaje sve veći kulturni fenomen, a nama je posebno drago da je tome svoj obol dao i hrvatski glumac! 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar emigrant
emigrant
10:24 07.04.2020.

A mogli ste i napisati da se serija na Netflixu zove Money Heist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije