Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnička pogreška

HRT uputio ispriku zbog gafa s ministrom: 'Došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti'

Foto: HRT, Sandra Šimunović/Pixsell
1/5
04.01.2022.
u 22:02

- Riječ je o tehničkoj pogrešci koja nije bila vidljiva u sustavu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sustavu bilo je napisano točno ime sugovornika -  međutim, zbog tehničke pogreške došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti - poručili su s HRT-a.

Gledatelji HRT-ovog Dnevnika večeras su uočili jednu nesvakidašnju pogrešku zbog koje se HRT promptno ispričao gledateljima. Naime, u Dnevniku se emitirao prilog o ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu i njegovom dvodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini, a umjesto njegova imena i prezimena na ekranu se pojavilo ime Daniela Craiga, najpoznatijeg po ulozi tajnog agenta Jamesa Bonda. 

- Hrvatska radiotelevizija (HRT) se ispričava gledateljima zbog tehničke pogreške u večerašnjem prilogu u središnjem HTV-ovu Dnevniku2 pod izjavu ministra Gordana Grlića Radmana. Riječ je o tehničkoj pogrešci koja nije bila vidljiva u sustavu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sustavu bilo je napisano točno ime sugovornika -  međutim, zbog tehničke pogreške došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti - poručili su s HRT-a. 

Krivi potpis stajao je tek nekoliko sekundi nakon čega je isti uklonjen s ekrana te je izjava ministra Grlića Radmana emitirana dalje bez potpisa. 

Foto: HRT

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

 

Ključne riječi

Komentara 7

SI
silvano
22:41 04.01.2022.

jesu li to pogreškom objavili insajdersku informaciju tko je sljedeći nosilac uloge tajnog agenta?

Avatar alien79
alien79
00:15 05.01.2022.

Vidljiv je porast debilizma i retardacije u svim sferama društva

SO
Sonja1337
23:55 04.01.2022.

Za ovako nesto u mnogim demokratskim zemljama leti se sa TV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije