Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marko percan

HRT-ovog reportera ni početak nevremena nije zaustavio u javljanju uživo: 'Prvi put je ovakvo ludilo'

Foto: Privatna arhiva
1/6
26.07.2023.
u 18:05

Percan se u sinoćni središnji Dnevnik HTV-a javio iz Umaga gdje je imao priliku razgovarati s umirovljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem o ATP turniru u Umagu, a poteškoće im je stvaralo vrijeme.

Mladi novinar HTV-a Marko Percan osvojio je već nekoliko nagrada za svoj rad, a sinoć je pokazao da ga u radu ne može omesti niti jaka oluja. Percan se u sinoćni središnji Dnevnik HTV-a javio iz Umaga gdje je imao priliku razgovarati s umirovljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem o ATP turniru u Umagu. Iako Marko u nogama ima već velik broj javljanja uživo i intervjua te nije mogao naslutiti neki mogući problem, planove mu je pomrsila oluja. Naime, Percan se u Dnevnik uključio u vrijeme jakog vjetra te početka nevremena. Javljanje i razgovor s Ivaniševićem je odradio, a u jednom trenutku javljanja priznao je i da se drži za stol kako ga ne bi odnijelo nevrijeme. 

- Gorane, što je ovo? Moramo držati stol da ne ...- započeo je kroz smijeh Marko što se može čuti i u snimci objavljenoj na društvenim mrežama, a Ivanišević je priznao da mu je ovo najčudniji intervju koji je dao.

- Prvo put je ovako. Prvi put se javljam iz ovakvog ludila. Ali eto, napokon je došao i Umag. Jučer smo imali lijepo vrijeme, danas nije tako, ali idemo dalje - rekao je tenisač u intervju. Reporter ga je pitao i o anegdotama s turnira, a Goran je rekao da mu je ovo svakako najčudnije i najdramatičnije javljanje te da se nada da ih vjetar neće odnijeti.

Marko mu je postavio još nekoliko pitanja o turniru te se brzo odjavio, jer je vjetar pojačavao, a u jednom je trenutku nekoliko kapi kiše prouzročilo i tehničke poteškoće, pa slika nije bila najjasnija. 

@hrvatska_radiotelevizija Pogledajte najčudnije javljanje Gorana Ivaniševića za Dnevnik HTV-a po teškim vremenskim uvjetima. 🌧️ #htvdnevnik #goranivanišević #umag #kiša #javljanje ♬ original sound - HRT

Nakon Percanovog javljanja i u studiju HRT-a, voditelj i urednik Đurica Drobac kratko je rekao:

- Hvala ti Marko i brzo na sigurno.

Osim toga, na njegovo javljanje osvrnuli su se i u vremenskoj prognozi gdje su istaknuli da je nevrijeme upravo u tom trenutku pogodilo Umag.

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, Percan je spreman sve učiniti za dobru reportažu, a jedno prilikom zabrinuo je gledatelje HRT-a. Naime, Marko je sredinom svibnja osvojio Nagradu ''Joško Martinović'' za najbolju TV reportažu ''Ne cajkama'', a u emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" javio se s flasterom na glavi i modricom na oku. 

 - Nadam se da se gledatelji nisu preplašili kad su me vidjeli, a s obzirom na to da je tema 'Ne cajkama', mogu reći da sam nastradao u narodnjačkom klubu. Kolegama prodajem priču da sam se bavio istraživačkim novinarstvom. Evo, vidiš kako završi novinar kad se bavi istraživačkim novinarstvom . Evo, da ne misle gledatelji da ih zezam, na godišnjem sam pao dok sam čistio barku. Vjerovao ili ne, trenutak nepažnje je dovoljan da padneš s dva i pol metra na glavu - kazao je Marko u videu kada se javio u emisiju. 

Dodajmo i da je Percan bio među nominiranima za najprestižniju medijsku nagradu Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice. Mladi novinar nominaciju je zaslužio javljam iz ratnih područja, ali i svojim maštovitim i neustrašivim izvještavanjem.

VIDEO Posebno ljeto Fani Stipković: Na rodnoj Korčuli pokazala trudnički trbuščić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije