Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanja Račić

HRT-ova novinarka izgubila je bitku s teškom bolesti: Zauvijek ćemo se sjećati njenog osmijeha

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/7
08.08.2023.
u 08:08

Kada je doznala da ima karcinom, Sanja je prije pet godina odlučila dati otkaz na Radio Osijeku i hrabro se upustila u borbu s bolesti te je ušla i u poduzetničke vode i izrađivala unikatni nakit

U 55. godini života preminula je dugogodišnja HRT-ova novinarka Sanja Račić koja se dugo i hrabro borila s teškom bolesti. Od nje su se emotivno oprostili kolege iz "Dobro jutro, Hrvatska", a na stranicama HRT-a njezini prijatelji i kolege napisali su emotivan i dirljivi oproštaj od Sanje koja je više od 30 godina radila na Radio Osijeku. 

– Na Radio Osijeku i uz naš radio provela je više od 30 godina, počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica u najtežim vremenima Domovinskog rata, a od 1994. godine bila je i stalno zaposlena na Radio Osijeku. Godinama je pratila kulturna događanja, uređivala i vodila brojne emisije o kulturi, a njezin pristup radijskom programu, voditeljski šarm i toplinu u komunikaciji prepoznavali su i cijenili brojni slušatelji i suradnici koji su voljeli s njom surađivati. Od 2013. godine Sanja je izvještavala o gospodarskim temama i uređivala emisiju Puls Slavonije i Baranje, a jedno je vrijeme bila i reporterka emisije "Dobro jutro, Hrvatska" i drugih emisija Hrvatske televizije – napisali su na stranicama HRT-a.

VEZANI ČLANCI

Kada je doznala da ima karcinom, Sanja je prije pet godina odlučila dati otkaz na Radio Osijeku i hrabro se upustila u borbu s bolesti te je ušla i u poduzetničke vode i izrađivala je unikatni nakit. 

"Odlučila je u potpunosti promijeniti život te je do posljednjeg trenutka izrađivala unikatni nakit uz koji je stekla i nove obožavatelje jer je u svaku ogrlicu, pravo umjetničko djelo, ulagala istu količinu ljubavi i energije kao i u tisuće radijskih emisija i reportaža na Radio Osijeku. Zauvijek ćemo se na Radio Osijeku sjećati njenog osmijeha, vedrine i topline kojom je plijenila pozornost i u vrijeme najtežih radijskih poslova i posebice u vremenu u kojem je odlučila boriti se za život na način na koji mnogi ne bi imali ni snage ni hrabrosti", dirljivo su napisali njezini kolege.

VIDEO: Emotivna ispovjest Osječanke

 

Ključne riječi

Komentara 2

HA
Haha
14:28 08.08.2023.

Pocivala u miru Bozjem.

DR
drago971
12:57 09.08.2023.

Pocivala u miru Bozjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije