Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jako smo tužni'

Hauser na meti drskih prevaranata, obožavateljima poslao važno upozorenje

Foto: Instagram
1/6
15.11.2019.
u 09:16

O neugodnosti koju su prevaranti prouzročili progovorile su i same žrtve prijevare koje su u komentarima priznale da su primile poruku od 'lažnog Hausera'.

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem broju digitalnih prijevara u kojima su žrtve krađe identiteta poznate osobe. Ovog puta na meti prevaranata našao se naš proslavljeni violončelist Stjepan Hauser koji je o svemu obavijestio svoje obožavatelje i upozorio ih da ne nasjedaju na lažne poruke koje se šire društvenim mrežama.

Jako smo tužni što čujemo da je Hauserovo ime ponovno korišteno za lažno predstavljanje i novčane prevare nevinih ljudi. Svi oni koji su postali žrtve krađe identiteta trebaju uvijek kontaktirati lokalnu policiju sa svim detaljima slučaja. Samo da se zna, Hauser nikada ne bi kontaktirao svoje fanove izravno putem društvenih medija, svi novčani zahtjevi zapravo su (ponovno) prevare – stoji u službenoj objavi na Hauserovu profilu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

Hauseru, koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, ovo nije prvi put da se susreće s ovakvim prijevarama. Ljetos se glazbenik požalio na brojne lažne profile na društvenim mrežama s njegovim imenom u kojima su od obožavatelja tražili novac, ali i dogovarali lažne susrete s obožavateljima.

O neugodnosti koju su prevaranti prouzročili progovorile su i žrtve prijevare koje su u komentarima priznale da su primile poruku od lažnog Hausera, no o samim detaljima poruke većina njih nije htjela govoriti. Ipak, jedna od žrtava koja je i sama zaprimila poruku s lažnog profila istaknula je kako je nitko nije tražio novac već je osoba koja stoji iza lažnog profila navela kako je profil otvoren u svrhu komuniciranja s obožavateljima.

– Znala sam da to nije moj Hauser. Hvala Bogu da nisam nasjela – napisala je jedna od Hauserovih pratiteljica. Mnogi su se glazbeniku u komentarima zahvalili na upozorenju, a bilo je i onih koji su mu savjetovali da ovakva upozorenja objavljuje češće kako bi se smanjio broj prijevara.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Hauser, nažalost, nije jedini koji se susreo s krađom identiteta. Već godinama s istim se problemom bori i poznati hrvatski bloger i maneken Dean Pelić, čija je priča o krađi identiteta završila čak i u britanskom Daily Mailu.

Nekadašnji TV voditelj našao se u velikim problemima nakon što je shvatio da se anonimna osoba lažno predstavljala na raznim web stranicama za upoznavanje partnera pod njegovim imenom. Osim imena, ukradene su mu i fotografije kojima je prevarant zavodio žene diljem svijeta te od njih izvlačio novac.

Pelić je otkrio i kako je sve prijavio policiji, no tamo su mu rekli da su oni bespomoćni te mu sugerirali da verificira svoj Instagram profil, a tu mu opciju ova popularna mreža i dalje ne nudi unatoč tome što ga prati više od 85 tisuća obožavatelja. – Sve je otišlo toliko daleko da su uz njegove fotografije namontirali djevojčicu kojoj je navodno otac. Govorili su da imam kćer koja je bolesna i koja treba ići na liječenje samo da bi izvukli novac – ispričao je Pelić.

Foto: Instagram Asos

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije