Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila mu je to velika čast

Hauser, Bocelli i Al Bano nastupili pred tisućama mladih u Vatikanu

Foto: Privatni album
1/6
11.06.2023.
u 18:00

Violončelist Stjepan Hauser nastupio je u Vatikanu na svjetskom susretu "Not Alone" na kojem je potpisana "Deklaracija o bratstvu" kojom Crkva poručuje 'ne' ratu

Prvi svjetski susret “Not Alone” održan je u Vatikanu na Trgu svetog Petra, a priliku da sudjeluje i svojom glazbom uveliča ovaj događaj imao je i naš svjetski proslavljeni violončelist Stjepan Hauser. Ovaj međunarodni susret o ljudskom bratstvu okupio je 30 nobelovaca i tisuće mladih iz cijeloga svijeta, a uz Hausera svoj su glazbeni obol dali i Andrea Bocelli te Al Bano.
Zbog iznimnog talenta i autentičnog glazbenog izričaja, upravo je našem Hauseru, uz ove renomirane glazbenike, pripala čast da nastupi na ovom važnom događaju.

– Velika mi je čast odazvati se na ovakav poziv. Glazba spaja ljude, univerzalni je jezik kojeg svi razumijemo, bez obzira na to iz kojeg dijela svijeta dolazimo. Drago mi je da sam svojim nastupom dao svoj doprinos, uz predivnu pouku, a ta je da širimo ljubav i mir – poručio je Hauser iz Vatikana. Posebna energija Trga svetog Petra i Hauserovo iznimno glazbeno umijeće pokazali su se kao savršen spoj u subotu u Vatikanu, a velik je bio i glazbeni doprinos Al Bana i Bocellija.

Ove godine Hauser je gostovao na koncertu legendarnog Bocellija na newyorškom Times Squareu, a poznato je kako oba umjetnika dijele sličan glazbeni sentiment. Ovaj prvi svjetski susret “Not Alone” organiziran je kako bi se dala vidljivost i poticaj snu pape Franje o općoj ljudskoj obitelji povezanoj dijalogom, solidarnošću i pravednošću. Zbog zdravstvenih problema i operacije abdomena kojoj je bio podvrgnut u srijedu, papa Franjo nažalost nije mogao biti prisutan na događanju kojem se iznimno veselio.

VEZANI ČLANCI

– Danas ste se okupili kao znak nade za svijet. Već je vaša prisutnost ovdje znak nade. Odlučili ste, naime, okupiti bogatstvo različitosti i iskustava, kojih je svatko nositelj, kako biste svjedočili ono što ujedinjuje naše čovječanstvo i omogućuje nam prepoznati se braćom, kako Sveti Otac Franjo poučava svojim učiteljstvom – rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin na otvorenju susreta. Na kraju susreta “Not Alone” potpisana je “Deklaracija o bratstvu” kojom Crkva poručuje ‘ne’ ratu te potiče na zauzimanje za dijalog i izgradnju mira.

Nakon nastupa na susretu “Not Alone” Stjepan Hauser nastavlja s pripremama za svoj veliki samostalni nastup u Areni Zagreb, koji će se u sklopu njegove turneje “Rebel with a cello” održati 25. listopada ove godine.

– Moja je vizija da prvi dio koncerta bude više klasičan, a u drugom dijelu pridružit će mi se orkestar i puhačka sekcija te ćemo potaknuti sve na ples. Ove pjesme voli mnogo ljudi i uzbuđen sam što ću ih predstaviti na način koji nitko prije nije čuo – jedva čekam proširiti njihovu radost, ljubav i energiju diljem svijeta – rekao je Hauser uoči svoje turneje koju je započeo u ožujku nastupom u rasprodanoj László Papp Budapest Sports Areni u Budimpešti. Bogata glazbena lista sastoji se od klasične, filmske i moderne glazbe, a publiku će podići će na noge te osigurati da ponovno proživi nostalgične trenutke i emocije vezane za određene skladbe.

Vatreni plesni hitovi poput “Livin’ la Vida Loca” Rickyja Martina, “Let’s Get Loud” Jennifer Lopez ili Shakirin hit “Waka Waka” rasplesat će publiku u Areni Zagreb, a prije toga opustiti je uz romantične latinske balade. Prije Zagreba nastupit će u Italiji, Španjolskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Srbiji, a nakon Hrvatske turneju nastavlja diljem Europe, od Češke, Njemačke, Nizozemske, Belgije do Velike Britanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije