Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Harrison Ford:

Nije bilo nostalgije, dobro su me platili da glumim Hana Sola

ratovi zvijezda
Foto: Promo foto
1/9
10.12.2015.
u 14:00

Prije više od 30 godina gotovo je odbio ulogu svemirskog bitange, kako Ford zove Hana, jer mu je plaća iznosila tisuću dolara po tjednu

Prerastao sam lik Hana Sola i nema smisla da ponavljam tu ulogu, često je u zadnja tri desetljeća Harrison Ford odgovarao na pitanja bi li ponovno glumio u "Ratovima zvijezda".

Nije više spretan mladac

Na sreću obožavatelja, 73-godišnji glumac ipak je promijenio mišljenje i kao Hana Sola od 17. prosinca gledamo ga u novom nastavku ove SF sage pod nazivom "Sila se budi".

– Pa, nisam imao drugog posla u tom trenutku i pristao sam – u šali je objasnio zašto opet igra Sola kojeg je u javnosti opisivao kao veliku bitangu svemira, a za "Ratove zvijezda" znao je govoriti da su glupav film koji je samo dobro napravljen zahvaljujući talentu redatelju Georgea Lucasa.

– U prvom dijelu trilogije "Ratovi zvijezda: Nova nada" bio mi je ponuđen honorar od tisuća dolara po tjednu. Smatrao sam da je to zbilja nikakav novac i najprije sam odbio ulogu, ali na kraju sam popustio i odradio posao za taj novac – kazao je u TV showu Good Morning America. Voditelja je zanimalo je li Ford osjetio nostalgiju kada se ponovno našao u Solovu kostimu.

– Nije bilo nostalgije, dobro su me platili da ponovno budem Solo – na svoj pomalo ironičan način rekao je glumac. O tome koliko se njegov lik šarmantnog svemirskog odmetnika promijenio nakon 30 godina Harrison kaže:

Sin voli Poirota, a ne Sola

– Ukratko, Han Solo sada je malo stariji i mudriji, ali njegov izgled i dalje je isti. Prošlo je 30 godina, ima on nekog svog tereta, ali uglavnom je ista osoba. Otkrivat će se u kakvim se okolnostima sve nalazio proteklih godina.

Možda je Han Solo isti kao prije 30 godina, ali Ford definitivno više nije spretni mladac kakav je bio kada je snimao "Novu nadu". Pokazalo se to i na snimanju nastavka "Sila se budi" kada je u jednoj zahtjevnijoj sceni ozlijedio gležanj pa je, zbog njegova malo dužeg oporavka, snimanje odgođeno nekoliko tjedana. Mladost, a ni sila nisu baš više na Fordovoj strani jer nakon ozljede gležnja doživio je i nezgodu sa zrakoplovom kojim je upravljao. Teže se ozlijedio, ali uspio je izvući živu glavu. Milijuni obožavatelja jedva čekaju premijeru, dok Ford nije toliko euforičan zbog svega, baš kao ni njegova obitelj, supruga Calista Flockhart i njihov sin Liam. – Liam više voli Herculea Poirota i Sherlocka nego fikciju – kaže Ford.

>> Lucas o premijeri "Ratova zvijezda": Biti će to kao odlazak razvedenog oca na vjenčanje odrasla djeteta

>> Novi nastavak 'Ratova zvijezda' prije početka prikazivanja u Hrvatskoj ruši sve rekorde

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:31 11.12.2015.

Han Soloa, ne Sola. I Han, ne Hana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije