Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT MU JE BIO U OPASNOSTI

Harrison Ford dobio odštetu od 13,3 milijuna kuna

Harrison Ford
Foto: Paul Hackett/REUTERS/PIXSELL
1/4
12.10.2016.
u 21:34

Britanska tvrtka Foodles Production koja je u vlasništvu Disneya, kažnjena je s čak 1,6 milijuna funti (13,3 milijuna kuna),zbog sigurnosnih propusta na snimanju filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi". Zbog tih propusta Harrison Ford (74), glumac koji se posljednji put našao u ulozi legendarnog Hana Sola, završio je slomljene noge. Ford u Engleskoj u ljeto 2014., tijekom snimanja scene u Solovu brodu Millenium Falconu, nije pritisnuo dugme prije ulaska na vrata pa su se ona automatski zatvorila, prikliještila mu nogu i oborila ga na tlo.

Nevjerojatno da se toliko riskiralo

Harrison nije bio obaviješten da se vrata zatvaraju automatski, što je tvrtka Foodles Production bila dužna napraviti, baš kao što je dužna voditi brigu o sigurnosti svih svojih djelatnika i ljudi s kojima surađuje.
Na sudu se moglo čuti kako je Ford udaren silom jednakom kao da ga je udario omanji automobil. Iako je tvrtka priznala krivnju i izrazila žaljenje, sudac je dosudio veliku odštetu Fordu jer se radilo o ozbiljnim posljedicama.
– Nevjerojatno je da se toliko riskiralo. Gospodin Ford je mogao poginuti – kazao je sudac Francis Sheridan.

>>Harrison Ford dokazao da je na strani dobra

Ključne riječi

Komentara 4

SE
Secli
23:59 12.10.2016.

Dugme?Jesu li ovo hr. novine ili...

Avatar __MAX__
__MAX__
04:01 13.10.2016.

Nije pritisnuo pucu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije