Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDMO NEBO

Hana Huljić snimila novu pjesmu: 'Svirala sam na groznoj kineskoj klavijaturi'

Hana Huljić
Foto: Promo
1/13
06.03.2020.
u 12:24

- Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ 'rođendan' koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren.’priča Hana.

Mlada glazbenica Hana Huljić predstavlja svoju treću pjesmu 'Sedmo nebo'. Nakon debitantske pjesme 'Alisa', drugog uratka naziva 'Noć bez snova', i treću u nizu Hana potpisuje kao kantautor.

‘Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ 'rođendan' koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren.’priča Hana.

I ova je pjesma objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom – na kojem nosim naziv ‘Birthday’ - jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije, obzirom kako joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, prije svega pjesmu zamislila na engleskom jeziku.

‘Nakon što je pjesma nastala, slijedila je dvo-mjesečna turneja po Kini, te je pjesma zapravo tamo I završena. Zanimljiva je priča kako sam je dovršila zajedno s aranžerom Richardom Raynerom - svirajući na gumenoj kineskoj klavijaturi groznog zvuka koju sam nosila sa sobom, u improviziranom studiju- pjevala sam između tri jastuka kojima smo obložili snimač na mobitelu. Sve to bilo je tako spontano i nisam očekivala da će on već sutradan u autobusu napraviti aranžman na tu snimku.’, ispričala je anegdotu mlada glazbenica.

Hana Huljić za englesku verziju 'Birthday' potpisuje glazbu i tekst, dok je za tekst hrvatske verzije ‘Sedmo nebo’, pomoć imala od mame - Vjekoslave Huljić.

Za pjesmu ‘Sedmo nego’ snimljen je i spot koji je Hana dugo smišljala i pripremala te izrađivala sve potrebno za njega, i dala, kako kaže cijelu sebe u tu posebnu priču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije