Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl u Varaždinu

Franz Ferdinand oduševio nastupom na Špancirfestu baš kao i Joker Out, stigao i Tomislav Tomašević

Foto: Dario Topić
1/24
22.08.2023.
u 22:10

Znoj, suze, rock'n'roll, puno decibela i još više publike. Opis je to nastupa legendarnog škotskog sastava Franz Ferdinand na ovogodišnjem izdanju varaždinskog Špancirfesta. Pozornica na Starom gradu bila je premala za sve one koji su došli na spektakularan koncert

Fanovi iz Slovenije, Srbije, ali i daleke Kanade, SAD-a pa čak i Tajlanda. Trebao bi nam još jedan tekst za pobrojati odakle su sve stigli gosti na ovogodišnji Špancirfest. Šarenilo i zabava zavladali su Varaždinom. Deseci tisuća posjetitelja uživali su cijeloga dana u bogatoj gastro i kulturno-zabavnoj ponudi. Radionice i igraonice za najmlađe, ponešto o tradiciji i starim zanima, predstave, ulična umjetnost i performeri. Dok na svakom kutu svira neki bend ili solist uz dobre taktove na sjeveru Hrvatske bilo je lakše podnijeti i toplinski val te 35 stupnjeva koliko je u jednom trenutku pokazivao termometar.

Atmosfera se samo pripremala za večernji spektakl. Iako je utorak na Španciru se partija kao da je vikend. Vrisak koji je odzvanjao starim gradom prolomio se već oko pola osam kada je na pozornicu izašla slovenska eurovizijska senzacija - grupa Joker Out. 

Bojan, Jan, Jure, Nace i Kris zaludili su obožavateljice, ali obožavatelje. Plastika, Tokio, Ona, Demoni i brojne druge hitove publika je pjevala u glas. U jednom trenutku frontmen Bojan Cvjetićanin spustio se među fanove i prepustio im mikrofon dok su njemu u susret poletjeli grudnjaci,  cvijeće pa i jedne sunčane naočale. 

Nakon sat vremena plesanja red je došao i na balade pa je slovenska petorka publici pružila i emotivne trenutke uz pjesmu Novi Val. 

Ipak, hit koji ih je vinuo u zvijezde izazvao je najveću ludnicu. Na bisu 60-minutnog nastupa zaorio se Carpe Diem, a sudeći po reakcijama pjevat će se još dugo, a da hrvatska publika voli Joker Out dokazuje i to da su srušili rekord tvornice rasprodavši ekspresno dva samostalna koncerta 11. i 12. studenog. Večerašnji nastup hrvatskoj je publici poslužio kao dobra uvertira za jesenske koncerte.

VEZANI ČLANCI: 

Inače, Joker Out ovih dana osim brojnih nastupa užurbano radi i iza zatvorenih vrata studija gdje pripremaju novi studijski album s pjesmama na engleskom s obzirom na to da im je pojava na Eurosongu priskrbila brojne fanove diljem Starog Kontinenta.

Foto: Dario Topić

Znoj, suze, rock'n'roll, puno decibela i još više publike. Opis je to nastupa legendarnog škotskog sastava Franz Ferdinand na ovogodišnjem izdanju varaždinskog Špancirfesta. Pozornica na Starom gradu bila je premala za sve one koji su došli na spektakularan koncert. Publika je puna dva sata u glas pjevala i skakala s bendom koji je bio jednako energičan od prve do zadnje pjesme. Teško je pobrojati hitove koji su se redom izmjenjivali.

Foto: Dario Topić

Na koncertu je stigla i zagrebačka delegacija s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem na čelu te dogradonačelnicima, a stigao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Ugostili su iz varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik gradskog vijeća Lovro Lukavečki. Ako ste propustili priliku večeras imate ju već sutra i sve do nedjelje do kada traje zabava na Španciru. Upad je besplatan.

Foto: Dario Topić

Komentara 3

LA
laptopxp1
11:00 23.08.2023.

Zbog čega u članku o odličnom koncertu treba spominjati političare. Bilo koje!

BU
burza
10:13 23.08.2023.

Vazno je biti viden a nis ne delati

Avatar Jopa
Jopa
06:48 23.08.2023.

Najvažnije je da je stigao lijeni nesposobni gradonačelnik nekada čistog grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije