Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Zoričić

Gradonačelnik Pule koji je zabranio cajke snimljen tijekom zabave na narodnjacima: 'To je privatno'

Foto: Youtube/Screenshot
1/8
29.03.2023.
u 09:36

Nedugo nakon što je u Puli zabranio koncert Duška Kuliša i prijatelja gradonačelnik Filip Zoričić snimljen je u jednom lokalu iz kojeg je treštala pjesma 'Iznad Tešnja' Halida Bešlića.

Proteklih tjedana lomila su se koplja oko cajki u Puli, a nedugo nakon što je na inicijativu gradonačelnika Filipa Zoričića u Puli otkazan koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, sâm gradonačelnik snimljen je u jednom lokalu iz kojeg je treštala poznata narodna pjesma ''Iznad Tešnja'' koju izvodi Halid Bešlić. Snimka je ubrzo osvanula na YouTubeu, a  autentičnost snimke potvrdio je i sam Zoričić koji je na slavlje stigao sa suprugom. 

– Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja privatno smo pozvani na proslavu 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt. To je privatni prostor – rekao je gradonačelnik Pule za Index. Ranije je pak pojasnio i zbog čega je zabranio koncert Duška Kuliša i prijatelja.  

– Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja grad koncerti ovakve vrste neće održavati. Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj na vrijeme nismo znali ni resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade ni ja, inače bih odluku donio ranije. Vijest je do mene došla u trenutku kada se u Istarskom narodnom kazalištu obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada te europsku i mediteransku Pulu – rekao je Zoričić. 

Na otkazivanje koncerta osvrnuo se i pjevač Duško Kuliš gostujući kod Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u 2'. 

– Nisam u svojoj karijeri doživio zabranu koncerta. Ovoliko godina koliko radim obišao sam cijeli svijet i stvarano nisam imao tu vrstu iznenađenja da u državi u kojoj živim doživim tako nešto. Ja sam na terenu, mene ima, sviram po svim gradovima Lijepe Naše. Ne znam u čemu je problem. Sve sam doznao iz medija i osjećao sam se kao sinoć poslije utakmice. Bila je 93. a meni se dogodilo da u mojoj 63. godini dođe jedna tako šokantna vijest koja vas, naravno, ostavi iznenađenima jer nisam vjerovao da sam to zaslužio – rekao je Kuliš.

Podsjetimo, iz agencije Hiljadarka optužili su gradonačelnika Zoričića da je zabranio koncert i izvrijeđao organizatore.  Zabavni projekt ''Hiljadarka'' u listopadu prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pjevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom "Duško Kuliš & gosti".

– Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance i krenuli u reklamiranje; sve na isti način kako to već godinama radimo po cijeloj Hrvatskoj. 

Na dan kad smo Pulu oblijepili plakatima, oko 21 sat zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od bijesnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, "srpska smeća" u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu vjerovati u to što slušam i da molim da me odmah spoji s gradonačelnikom kako bismo riješili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam osobno gradonačelnika mobitelom. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni "da ne želi srpska smeća u svom gradu".

Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo "je*ati srpsku mater", prekinuo sam ja telefonski razgovor ne želeći uopće na taj način komunicirati jer takav prostački način razgovora doista je ispod svakog nivoa – kazao je direktor Hiljadarke Mario Cindori. 

VIDEO Danijela Martinović o vezi s inspektorom: 'Stvarno sam sretna'

Ključne riječi

Komentara 22

BE
Berri
09:46 29.03.2023.

Kao prvo, ovo nisu cajke, nego harmonika i neke narodne pjesme. Drugo, u privatnom prostoru svatko ima pravo slušati što želi. Treće, kao gradonačelnik ima pravo u gradskim prostorima odrediti kriterije. Ono što je najvažnije, ta firma Hiljadarka po meni, u poslovnom smislu, neće proći nigdje u Hrvatskoj, eventualno u Dugom Selu i u ruralnim krajevima Korduna i Banije i Zapadne Slavonije.

Avatar horuk
horuk
10:26 29.03.2023.

Sada opet ide hajka po standardu. Ne diraj ljevicu, ne diraj vgrožene, ne diraj ni njihovu "kulturu". To drugovi progresivci koji sa svim tim temama nemaju veze 😉 ko i Šprayc nikako neće oprostiti.

TS
tsomething
10:47 29.03.2023.

Snimka ne govori nista. I neka je zabrano, svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije