Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedna važna uloga

Goran Višnjić dobio ulogu u još jednoj Netflixovoj uspješnici: 'Ovo će biti zabavno!'

Goran Višnjić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram
1/16
09.06.2022.
u 12:10

Debitirajući u trećoj sezoni, Višnjić će utjeloviti lik Erika Crvenog (Erik the Red), povijesnu ličnost i legendarnog vikinškog oca Leifa Erikssona i Freydis Eriksdotter koji živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj

Jedan od najuspješnijih hrvatskih glumaca Goran Višnjić (49) dobio je još jednu važnu ulogu u svojoj karijeri. Šibenčanina kojeg je strana publika prvo zavoljela u uspješnici "Hitna služba", glumit će u trećoj sezoni megapopularne serije "Vikinzi: Valhala", a lijepom se viješću glumac i sam pohvalio na svojim društvenim mrežama nakon što su objavili američki mediji.

Povijesna ličnost

Debitirajući u trećoj sezoni, Višnjić će utjeloviti lik Erika Crvenog (Erik the Red), povijesnu ličnost i legendarnog vikinškog oca Leifa Erikssona i Freydis Eriksdotter koji živi u egzilu na Grenlandu zbog zločina koje je počinio na Islandu i u Norveškoj, pišu američki mediji. Inače, "Vikinzi: Valhala" su jedna od najpopularnijih serija na Netflixu. Povijesnu dramsku seriju kreirao je Jeb Stuart za Netflix kao nastavak "Vikinga", koje je stvorio Michael Hirst. Prvi je put objavljena u veljači ove godine kada je izašla prva sezona, a odmah je zabilježila veliku gledanost u 90 zemalja diljem svijeta. Time je zaradila dvosezonsku obnovu nakon snažnog prikazivanja na Netflixovoj ljestvici Top 10 gledanosti.

Glumačku ekipu čine Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes i Caroline Henderson. Drama koju prati serija počinje početkom 11. stoljeća i opisuje legendarne pustolovine nekih od najpoznatijih "Vikinga" koji su ikada živjeli – Leifa Erikssona (Corlett), Freydisa Eriksdottera (Gustavsson), Haralda Hardrade (Suter) i normanskog kralja Williama Osvajača. Ovi likovi pokušavaju pronaći pravi put dok se bore za opstanak u svijetu koji se stalno mijenja i razvija.

"Vikinzi: Valhalla" producira MGM televizija, a Stuart je također i izvršni producent s Hirstom, a osim njih tu su još i Morgan O’Sullivan, James Flynn, Sherry Marsh, Alan Gasmer, Sheila Hockin i John Weber. Snimanje treće, finale sezone počelo je u Irskoj početkom svibnja, a očekuje se da bi se trebalo završiti u listopadu.

Sam glumac uspjehom se pohvalio pratiteljima te je uz tekst američkog portala napisao: “Ovo će biti zabavno, jedva čekam”.

Povratak iz Amerike

Inače, Višnjić je glumio u nizu stranih TV serija, uključujući Hitnu službu, Drakula, Extant, Red Widow i Timeless, a u još jednoj Netflixovoj uspješnici “Santa Clarita Diet” glumio je srpskog pukovnika Dobrivoja Poplovića. U njoj Drew Barrymore i Timothy Olyphant glume bračni par Sheilu i Joela Hammonda čiji se život promijeni kada se Sheila zarazi virusom od kojeg postane zombi. Baš u to vrijeme Višnjić je s obitelji odlučio preseliti iz Amerike nakon 20 godina. Naime, do tada je s obitelji živio između kalifornijskih gradića Santa Monica i Palos Verdes, no nakon snimanja "Generala" donio je novu odluku.

Sa suprugom Evom, kćeri poznatog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka iza sebe ima dvadeset i tri godina braka, a oni i njihova djeca Tin (15), Vivien (12), Vigo (10) i Lana Lourdes (15), čija je majka Šibenčanka Mirela Rupić, preselili su se 2020. u Veliku Britaniju na jugozapad Engleske. Otkrio je jednom prilikom Višnjić kako se s obitelji odlučio preseliti u Englesku da budu što bliže njihovim roditeljima u Hrvatskoj, kao i Lani, a kuću su pronašli u Cornwallu. Podsjetimo, Višnjić se u Ameriku odselio još 1999. godine u namjeri da ostvari svoj američki san i sa suprugom Evom započne novi život u Kaliforniji. Iako živi van Hrvatske, Višnjić s obitelji često posjećuje svoj rodni grad pa je tako u veljači ove godine u pratnji sina Viga stigao na 61. Međunarodni dječji festival, a upravo je na toj šibenskoj pozornici napravio i svoje prve korake.

VIDEO>>Maksimir su ovoliko napunili U2 i Bon Jovi, a sada i koncert Progledaj srcem: Provjerite tko su izvođači čije nastupe je pratilo 50.000 ljudi, a spotovi imaju milijune pregleda!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije