Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riješio se hipoteka

Goran Ivanišević vilu u Splitu prodao ruskom bogatašu

goran (1)
Foto: Pixsell
1/3
19.05.2012.
u 15:00

Vila je bila opterećena s tri hipoteke u vrijednosti od 73 milijuna kuna, a Ivanišević je vilu stavio na prodaju prije skoro pet godina za 60 milijuna. Svjetski poznat vlasnik i atraktivna lokacija nisu pomogli prodaji.

Stefano Vlahović, multimilijunaš i industrijalac koji radi i živi u Rusiji, doznajemo, novi je vlasnik vile Gorana Ivaniševića u elitnom splitskom kvartu Meje.

Kredit prije prodaje

Vlahović, koji je prije devet godina postao vlasnik i Hektorovićeve palače na Hvaru, vilu je kupio prije dva mjeseca, a iznos je nepoznat.

Vila je bila opterećena s tri hipoteke u vrijednosti od 73 milijuna kuna, a Ivanišević je vilu stavio na prodaju prije skoro pet godina za 60 milijuna. Svjetski poznat vlasnik i atraktivna lokacija nisu pomogli prodaji, pa je cijena vile opadala iz godine u godinu. Prošlog ljeta cijena joj se prepolovila te se posredstvom engleske agencije Savills oglašavala za 31 milijun kuna. Nakon što se Vlahović upisao kao vlasnik, s vile su skinute dvije hipoteke, a još je opterećena dugom od 11 milijuna kuna. Tom je hipotekom Goran opteretio vilu krajem siječnja ove godine, malo prije prodaje.

Odgovor bivšeg tenisača na pitanje je li i za koliko novca prodao vilu, bio je samo: – Nemam komentara.

Ništa pričljiviji nije bio ni njegov otac Srđan. Goran Ivanišević nije nikad prespavao u vili koju je zamislio kao svoju splitsku rezidenciju. Postajala mu je sve veći teret kojeg se htio riješiti pod svaku cijenu, pa makar i po nižoj cijeni. Mnogi su za neuspjeh prodaje krivili loše idejno rješenje arhitekta Vjeke Ivaniševića. Ljudi od struke govorili su da vili od 1000 četvornih metara stambenog prostora nedostaju neke elementarne stavke. Velika je zamjerka i to što je vanjski bazen okrenut prema Marjanu, a ne moru.

Kralj piletine

Trokatnica ima pet spavaćih soba. U donjem dijelu vile nalazi se unutarnji bazen, jacuzzi, sauna, teretana, vinski podrum... Prizemlje kuće ima klizne stijene koje se potpuno mogu otvoriti i tako povezati s vrtom, u kojem je i prostrani vanjski bazen. Novi vlasnik vile Stefano Vlahović vlasnik je i predsjednik tvrtke “Produkty pitania” koja smrznutom piletinom opskrbljuje područje od Sankt Peterburga do Vladivostoka. Njegovo bogatstvo prije deset godina procijenjeno je na 400 milijuna kuna.

Komentara 37

BU
bukaravela
23:07 19.05.2012.

Priča se. priča da Rusi dolaze.......

DU
Deleted user
13:44 07.09.2014.

A dvije godine kasnije to jest danas 07.09.2014 kao trener Marina Cilica u finalu US Open sto kazete sada zlobnici?

BR
Brankoz
18:37 19.05.2012.

Žao mi je Gorana, ako je izgubio novac na toj vili. Kod Hrvata postoji pogrešan mentalno sklop, da misle, ako pretjeraju u luksusu da će ih okolina više cijeniti. Fajsbuk, Facebook je jučer stvorio na preko tisuću milijunera u dolarima,, njima je rečeno da, ako dođu na posao u ponedjeljak sa skupim Ferrarijem, Lamborghinijem i slično da će im palicom za bejzbol biti razbijena stakla na automobilu. Jer ima na hiljade drugih, koji nisu postali milijuneri nego samo rade za kompaniju. Miljunašima je dozvoljena kupnja nesto skupljeg bicikla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije