Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ena Begović

Glumica velike karizme i senzualnosti danas bi slavila 58. rođendan

Ena Begović
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
1/6
08.07.2018.
u 07:21

Ponajviše ćemo Enu pamtiti po nezaboravnoj barunici Castelli koju je maestralno odigrala u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988.godine i za koju je nagrađena Zlatnom arenom.

Život Ene Begović, jedna od naših najuspješnijih glumica prekinut je prije 18 godina u prometnoj nesreći na Braču. Da je živa danas bi napunila 58 godina.

Velike i značajne filmske i kazališne uloge ostavština su ove talentirane glumice koja je karijeru započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika".  Debi na televiziji ostvarila je filmom "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Startala je na filmu ali i kazalište je jednako voljela i 16 godina je bila prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Desdemona, kontesa Nera, barunica Castelli, Teuta, Ana Karenjina samo je dio od dvadeset glavnih uloga koje je odigrala na kazališnim daskama. U hrvatskoj će kinematografiji ostati zapamćena kao jedna od najljepših glumica, te kao žena izrazite senzualnosti i velike karizme.

Ponajviše ćemo Enu pamtiti po nezaboravnoj barunici Castelli koju je maestralno odigrala u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988.godine i za koju je nagrađena Zlatnom arenom.

Ena je u svojoj najznačajnijoj ulozi, onoj majčinskoj uživala kratko. Njena kći Lana rođena je 1. srpnja i imala je samo mjesec i 15 dana kada je njena mama nastradala u prometnoj nesreći. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
09:08 08.07.2018.

Fenomenalna glumica !

MU
mulag
13:10 08.07.2018.

da i....

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
08:28 08.07.2018.

uf treba to karat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije