Naslovnica Showbiz Estrada

Glumica velike karizme i senzualnosti danas bi slavila 58. rođendan

Ponajviše ćemo Enu pamtiti po nezaboravnoj barunici Castelli koju je maestralno odigrala u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988.godine i za koju je nagrađena Zlatnom arenom.
08. srpnja 2018. u 07:21 3 komentara 1149 prikaza
Ena Begović
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Život Ene Begović, jedna od naših najuspješnijih glumica prekinut je prije 18 godina u prometnoj nesreći na Braču. Da je živa danas bi napunila 58 godina.

Ena Begović Obljetnica smrti Ene Begović Uvijek se bojala vožnje, kao da je slutila

Velike i značajne filmske i kazališne uloge ostavština su ove talentirane glumice koja je karijeru započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika".  Debi na televiziji ostvarila je filmom "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Startala je na filmu ali i kazalište je jednako voljela i 16 godina je bila prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Ena Begović davor ivanković Vučićeva Srbija stopama Miloševića, i Ena Begović postala srpska glumica

Desdemona, kontesa Nera, barunica Castelli, Teuta, Ana Karenjina samo je dio od dvadeset glavnih uloga koje je odigrala na kazališnim daskama. U hrvatskoj će kinematografiji ostati zapamćena kao jedna od najljepših glumica, te kao žena izrazite senzualnosti i velike karizme.

Ponajviše ćemo Enu pamtiti po nezaboravnoj barunici Castelli koju je maestralno odigrala u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988.godine i za koju je nagrađena Zlatnom arenom.

PROSLAVILA 18. ROĐENDAN Kći Ene Begović postala je punoljetna i sve više sliči mami

Ena je u svojoj najznačajnijoj ulozi, onoj majčinskoj uživala kratko. Njena kći Lana rođena je 1. srpnja i imala je samo mjesec i 15 dana kada je njena mama nastradala u prometnoj nesreći. 

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas