Naslovnica Showbiz Zvijezde

Glumica prvi put srela ženu koja ju je glumila u filmu "Tri jablana"

U drami iz 1976. Irina je glumila Biserku u mladim danima, ali tada se nisu upoznale. Učinile su to 39 godina kasnije u Pagu. Glumici je bilo iznimno drago upoznati Irinu koja danas radi kao profesorica u srednjoj školi
30. kolovoza 2015. u 09:35 0 komentara 663 prikaza
Biserka Ipša i Irina Gomaz
Foto: Privatni album

Biserku Ipšu, hrvatsku filmsku, televizijsku i kazališnu glumicu, sreli smo u gradu Pagu gdje je glumila u predstavi "Ne plaćamo, ne plaćamo!".

I iznenadili je pitanjem: 'Da li se sjećate vaše uloge u televizijskoj drami "Tri jablana" iz 1976. godine?'

– Kako se ne bih sjećala. To je bila jedna od mojih prvih velikih uloga. Glumila sam ženu koja traži svoju obitelj i iz djetinjstva se sjeća samo kako je stalno crtala tri jablana – prisjetila se Biserka koja je tada imala 26 godina.

A da li se sjećate tko vas je u tom filmu glumio kao djevojčicu?

– Uh, ne znam. Znam da je bila jedna simpatična djevojčica na setu, ali je nikad nisam upoznala – spremno je odgovorila. E, pa ovom prilikom ju je je nakon 39 godina i upoznala. Naime, predstavu je osim nas, došla pogledati Irina Gomaz koja je u drami "Tri Jablana" kada joj je bilo samo osam godina glumila 'mladu' Biserku.

– Isuse, kako mi je drago da smo se barem nakon toliko dugo godina konačno upoznale! – nije krila oduševljenje Biserka. Za razliku od Biserke koja se poslije te prve uloge u "Tri jablana" razvila u hrvatsku glumačku zvijezdu, Irini je to bio prvi i jedini film koji je snimila.

– Kasnije sam upisala Agronomski fakultet i danas radim kao profesorica u srednjoj školi. U to davno vrijeme kao mala pohađala sam muzičku školu i tražili su za film djevojčicu koja svira klavir i koja je slična glavnoj glumici. I našli su mene. Točnije našao me našao Drago Bahun. Moja mama je u početku mislila da je riječ o skrivenoj kameri jer je u to vrijeme Bahun snimao takve šaljive skečeve – priča Irina koja si je od tog prvog i jedinog glumačkog honorara dobila kupila zlatni privjesak sa slovom I.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.