Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuno otvoreno

Glumica iskreno o teškom psihičkom poremećaju: Kad sam imala 13 godina, shvatila sam da nešto nije u redu

Foto: Youtube screenshot
1/6
01.05.2021.
u 18:30

Glumica najpoznatija po ulogama u serijama 'Reži me' i 90210 otkrila je kako joj je dijagnosticiran disocijativni poremećaj identiteta koji se ranije nazivao poremećajem višestruke ličnosti.

Glumica AnnaLynne McCord otvoreno je progovorila o borbi s psihičkim problemima. Glumica najpoznatija po ulogama u serijama 'Reži me' i 90210 otkrila je kako joj je dijagnosticiran disocijativni poremećaj identiteta koji se ranije nazivao poremećajem višestruke ličnosti. 

U razgovoru za YouTube s doktorom Danielom Amenom kazala je kako ne osjeća sram zbog svoje dijagnoze. 

- Nema razloga da se nečega sramim - kazala je McCord, pa otkrila i da je proživjela mnoge traume, te između ostalog bila i žrtva silovanja kao tinejdžerica. 

- Prije godinu dana išla sam na liječenje zbog PTSP-a i prisjećanja na seksualno zlostavljanje u djetinjstvu i tada mi se vratilo sve što mi se dogodilo do moje 11 godine- tvrdi AnnaLynne.
Kazala je i da se njezine ličnosti mogu vidjeti u njezinim ranijim pojavljivanjima u javnosti. 

- Nabacila bih crnu periku i ponašala se kao zločesta djevojka, nekoliko dana kasnije kao dijete cvijeća, nisam uopće shvatila da je to disocijacija dok nisam počela raditi na seriji 90210. 

Prvi put kad je shvatila da je nešto čudno imala je 13 godina. Stvorila je osobnost koja se zvala 'mala Anna'. 

- Ona je bila nemoguća, antikrist iz pakla, netko tko će te ubosti s prstenom na ruci i to će ti se svidjeti, bila je užasna, ali mi je puno pomogla da se izvučem iz grozne situacije u kojoj sam bila.
Na kraju je kazala kako želi promijeniti percepciju svijeta o osobama oboljelima od disocijativnog poremećaja identiteta. 

- Mislim da se ljude treba liječiti, a ne osuđivati ih zbog njihovih postupaka - zaključila je. 

VIDEO Kim Kardashian karijeru je započela kao organizatorica ormara, a nedavno je proglašena - milijarderkom!

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

K0
Konjina2.0
19:44 01.05.2021.

ispada da je pola Amerike silovano

ZA
zagi101
19:40 01.05.2021.

nevjerojatno sve su bile u prošlosti silovane, dajte najte me

DM
drazen.muhvic
19:37 01.05.2021.

Ono kada napraviš neko sranje, pa se izvlačiš da je to taj netko drugi u tebi uradio. Neprocjenjivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije