Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sasvim iskrena

Glumica iz filma 'Toma' otvoreno progovorila o poremećaju s kojim se bori: 'To mi je strašan napor'

On the occasion of the beginning of the broadcast of the TV series "Kamiondzije d.o.o." at the national service RTS, a press conference was held at the Roda Cineplex cinema.

Povodom pocetka emitovanja TV serije "Kamiondzije d.o.o." na nacionalnom servisu
Foto: Antonio Ahel
1/4
25.10.2021.
u 18:09

U filmu 'Toma' ulogu ostvarila i glumica Paulina Manov koja je oduševila igrajući lik Ljiljane, a mnoge je dirnula i nakon što je otvoreno progovorila o poremećaju s kojim se bori već dugi niz godina.

Film 'Toma' redatelja Dragana Bjelogrlića izazvao je golemi interes u cijeloj regiji. Nedavno je film premijerno prikazan i u Zagrebu, a osim dirljive priče o Tomi Zdravkoviću pažnju sve više privlači i glumačka postava. U filmu je ulogu ostvarila i glumica Paulina Manov koja je oduševila igrajući lik Ljiljane, a mnoge je dirnula i nakon što je otvoreno progovorila o poremećaju s kojim se bori već dugi niz godina. 

Naime, glumica je priznala da boluje od disleksije, točnije poremećaja sposobnosti čitanja ili razumijevanja pročitanog. Medijima je otkrila i da joj svako čitanje predstavlja veliki napor. Svojedobno je na pitanje daje li njezin suprug, inače scenarist Vladimir Đurđević, prvo njoj novi projekt 'na uvid' Paulina je odgovorila:  "Podržavam ga u poslu, ali nikad ne čitam ono što on piše. Imam disleksiju i za mene svaka vrsta čitanja predstavlja napor", prenosi Blic. 

Foto: Screenshot/dubrovnik.net

Podsjetimo, film "Toma" donosi biografiju Tome Zdravkovića jednog od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, koji je preminuo prije 30 godina nakon dugogodišnje borbe s rakom. U filmu pratimo njegov život od djetinjstva, preko trenutka kada je upoznao svoju muzu Silvanu Armenulić, pratimo njegove koncerte i privatan život, sve do smrti. – Često smo znali pustiti suzu dok smo snimali i dok smo gledali film. Jako sam emotivan kada je u pitanju ova priča. Generalno, to je golema emocija prema tom vremenu i ljudima kojih više nema. Ljudi čine vrijeme. Pokušao sam tu emociju prenijeti na film – kazao je Dragan Bjelogrlić prije svjetske premijere svog filma. Dosad je film u Srbiji vidjelo više od 600 tisuća ljudi, a s uspjehom igra u brojnim europskim zemljama poput Velike Britanije, Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine. 

VIDEO Pogledajte kako je bilo na zagrebačkoj premijeri filma 'Toma'

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:50 25.10.2021.

film je precenjen , ništa posebno

DU
Deleted user
20:46 25.10.2021.

Koga uopće može interesirati film o nekakvom navodnom pjevaču najodurnije, uvjetno rečeno, glazbe. Kafanski kičeraj i šund. Dno dna.

PI
Pišmevrit
18:37 25.10.2021.

Kak nas maltretirate s ovim cajkama i opajdarama, to je strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije