Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Puškarić

Glumac za kojim uzdišu žene: Laskaju mi usporedbe s Burakom

Foto: Nova TV
1/5
18.11.2018.
u 18:45

Nakon manekenskih voda 27-godišnji Petar uplovio je u glumačke i to zahvaljujući ulozi u seriji Nove TV “Na granici”. Otkrio nam je tko kritizira njegov rad i kako mu se djevojka nosi s činjenicom da joj je dečko sada popularan.

Šarmantni i zgodni Petar Puškarić iz manekenskih voda suvereno je upolovio u one glumačke i to zahvaljujući ulozi Karla u seriji Nove TV  “Na granici”. Kao maneken i model ima zavidno iskustvo pred fotoobjektivom, pa nas je zanimalo kako se snašao pred tv kamerama.

– Strah, odnosno, mala trema uvijek je prisutna kad god se kamera upali. No taj osjećaj se jednostavno s iskustvom smanjuje, jer napredujem kao glumac i svakim danom postajem sve sigurniji pred TV kamerom. Ipak, još puno je minuta i sati potrebno da neopterećeno i sigurno stanem pred kameru na setu. Iskustvo koje sam stekao kao model smanjilo je tu tremu jer razumijem koncept snimanja, ali to su dva, iako srodna, ipak različita svijeta. Na TV setu sve ide po rasporedu i tajmingu, nema vremena za prevelika kašnjenja i bezbrojna ponavljanja tako da nastojim ići u korak s tim, učim od starijih kolega, savjetujem se s ekipom iza kamere, a prvo pravilo mi je da dobro proučim scenu i naučim tekst kako tu ne bi zakazao, a ostalo sve dođe prirodno. Kao glumac još nisam zaboravio tekst, no svima se to događa, pa će se vjerojatno i meni – s osmijehom govori 27-godišnjak rođen u Zagrebu.

Silno se htio okušati kao glumac,a ne skriva da je od sreće i zaplakao kad su mu javili da je primljen u glumački postav serije.

– Svi koji me znaju mogu reći da sam to oduvijek želio biti, ali nisam mogao ni sanjati da će mi se to dogoditi, pogotovo da dobijem prvu ulogu u tako velikoj seriji. Možda je malo potekla jedna suza radosnica, ali moja djevojka je bila kraj mene, tako da sam trebao ostati čvrst i ne proplakati, da ne bi mislila da sam „curica“ – kroz smijeh će Petar. Prijatelji i obitelj su mu velika podrška i vjerni su gledatelji serije, ali ipak mama je najvjernija gledateljica.

Foto: Nova TV

– Reakcije obitelji su izuzetno pozitivne, svi su zadovoljni. Svakodnevno svi gledaju seriju, smiju se, zezaju i puni su potpore. Najviše me mama zna iskritizirati jer misli da imam utjecaja tražiti i više teksta, što ja normalno nemam. Pa me stalno zeza da ja na snimanju ništa ne radim - piča nam Petar kojeg od diplome na Zagrebačkoj školi ekonomije i manadžmenta na Jordanovcu dijeli samo obrana diplomskog rada.

Čim se Petar pojavio na malim ekranima obožavateljice nisu skrivale koliko im se sviđa i uskoro je zaradio nadimak - hrvatski Burak. Pitamo ga laska li mu usporedba s jednim od najpopularnijih i najzgodnijih turskih glumaca.

– Naravno da mi laska, mislim da je on glumac kojeg hrvatska javnost cijeni i voli, ali osobno baš ne vidim previše sličnosti s njime. Meni treba još puno iskustva da bi došao do njegove razine, ali kako se kaže, malim koracima do velikih ciljeva! – kaže.
Pojavljivanje na malim ekranima dovelo je do toga da mu je inbox na društvenim mrežama često zatrpan porukama obožavateljica.

– Javljaju se obožavateljice više nego prije, moram priznati. Većinom dolaze poruke podrške u smislu da im se sviđa moj lik u seriji, neka nastavim tako glumiti, ali i da im je serija vrhunska i duhovita! Meni je to sve jako drago čuti i nastojim svima odgovoriti, jer ne tako davno i ja sam bio s druge strane kamere, doma pred televizorom – veli Puškarić. Pitamo ga stižu li i bračne ponude?

– Bračnih ponuda nema, teško da će to odmah u inbox uletjeti – sa smješkom će maneken. Petar je u sretnoj vezi tako da sve i da dođe koja bračna ponuda oglušio bi se na nju, a s njegovom popularnošću djevojka se odlično nosi.

– Mojoj djevojci je super! Gdje god ju mogu povesti, povedem je, tako da nam nikada nije dosadno. Sretna je jer zna koliko sam htio glumiti i kako tu nisam došao preko noći, puna je podrške i misli da je ovo profesija u kojoj bih mogao napredovati – pun je hvale Petar za svoju djevojku. Uspoređujući posao modela i glumca i da li je glumački svijet onakav kakvim ga je zamišljao, Petar kaže sljedeće:

– Iskreno nisam znao što da očekujem. Modeling i gluma djeluju jako slično, ali zapravo vam je to poput tenisa i ping – ponga. U modelingu stalno putuješ, nikad nisi doma, imaš različita kraća snimanja, ali najvažnije za reći je to da si tamo uvijek sam. U glumi, s druge strane, većinu vremena provodiš na setu na jednom mjestu s kolegama i ekipom iza kamere kraj sebe. Trebaš puno toga za naučiti, od teksta do prijenosa emocija iz sebe u scenu. Sve to treba biti uvjerljivo i prirodno, dok u modellingu treba doći na audiciju i klijentu „prodati“ sebe. Zato ne mogu reći što je teže ili lakše, oboje je teško, ali svako ima svoje prednosti.

1/15

Za oba zaimanja važna je i dobra kondicija, a Petar se od djetinjstva bavi sportovima i većinu života je trenirao plivanje, a onda nešto manje tenis, nogomet i baseball. Te sportske navike i danas njeguje i zaslužne su za njegovu fit liniju, a nama je prišapnuo u čemu je tajna njegovog izgleda.

– Treniram pet puta tjedno u teretani s osobnim trenerom Markom Lončarom. On mi slaže individualan program vježbi, zadaje treninge i prati napredak. Trening dnevno traje između sat i dva, ovisno koju skupinu mišića radimo. Općenito pazim i na prehranu, jer trening bez prehrane ne ide zajedno. No ne pazim do te mjere da za rođendane neću pojesti ni komad torte ili u kinu kokice i kolu. Ne smatram to ustručavanjem nego lifestylom na koji sam s godinama naučen i koji mi je prirodan. Pijem vodu umjesto sokova, ne jedem bijeli kruh, ne trpam se grickalicama i slatkišima, dapače niti ne volim slatko, ne jedem iz pekare… Zapravo je vrlo jednostavno. Jedem sve i gurman sam, al ne pretjerujem s nezdravom hranom – otkriva Petar. Na snimanju serije najviše se druži s Asimom Ugljenom, Mirkom Ilibašićem i Markom Braićem.

– Asim mi je bio profesor na školi Nove TV, tako da mi je on i mentor na setu. Ja sam tip osobe koja kad nešto ne zna – pita, posavjetuje se s kolegama! Novi sam u tome i na setu mi svi stvarno pomažu, a pogotovo Mirko s kojim glumim u najviše scena. Petra Kraljev mi također zna pomoći, ali i mnogi drugi stariji i iskusniji glumci i tehničari čime sam im jako zahvalan – govori. Petrove glumačke ambicije ne zaustavljaju se na seriji i priznaje da bi u nekoj fazi karijere volio glumiti i u filmu.

– Stvarno mislim da bi bio jedinstven osjećaj vidjeti sebe na velikom platnu u kinima. Što se samog kazališta tiče, rado bih to probao, ali osobno više volim biti usmjeren prema kameri nego prema živoj publici. Ono što me uz glumu najviše privlači je vođenje emisija. Spontan sam i komunikativan i volio bih se jednog dana okušati u tome - kaže Petar.

Pogledajte tko je na našoj listi najseksi Hrvata

Komentara 1

DI
Direkt
18:48 18.11.2018.

Zbog ovakvih desničari gledaju gay filmove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije