Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaji HDS-a

Glazbenici mogu do 900.000 kuna

kaštela
25.11.2009.
u 18:08

Gotovo 900.000 kuna raspodijelit će Hrvatsko društvo skladatelja za projekte s područja zabavne i tradicijske glazbe te za mlade skladatelje.

Gotovo 900.000 kuna raspodijelit će Hrvatsko društvo skladatelja za projekte s područja zabavne i tradicijske glazbe te za mlade skladatelje. S pola milijuna kuna stimulira se popularna, sa 281.000 kuna tradicijska glazba, a sa 112.500 kuna će se novcima iz fonda Rudolf i Margita Matz podržavati mladi skladatelji.

Kada je prije tri godine uvedeno plaćanje naknada na prazne medije, bilo je i protesta. Naknada za CD je osam lipa, DVD 12 lipa, a USB četiri ili osam kuna. Od tih se novaca lani prikupilo 4,2 milijuna kuna. Od toga će HDS 500.000 kuna usmjeriti projektima zabavne glazbe, pa je u proljeće raspisan natječaj na koji je pristiglo 78 molbi.

Povjerenstvo u kojem su bili Ante Pecotić, Miroslav Škoro i Aleksandar Dragaš raspodijelilo je novce na 21 projekt, pa je Ninčevićev splitski Festival zabavne glazbe dobio 50.000 kuna, Zagrebfest 40.000, Večeri dalmatinske pisme Kaštela 24.000, a opatijski Radijski festival 45.000 kuna.

ZAMP naplaćuje i naknade za izvedbe tradicijske glazbe koje su do sada uplaćivane u proračun, a od sada će ih natječajem dobivati izvođači tradicijske glazbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije