Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Gabi Novak nakon 15 godina snimila pjesmu: 'Znala sam da to može samo ona'

Autorica pjesme 'Netko čeka na tebe' je Aleksandra Kovač, jedna od najpoznatijih kompozitorica i kantautorica s ovog podneblja.
24. veljače 2019. u 14:43 6 komentara 2895 prikaza
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Gabi Novak snimila je pjesmu nakon 15 godina. Motivacija je glazbene legende da opet snimi pjesmu bila sasvim posebna. Autorica je pjesme 'Netko čeka na tebe' Aleksandra Kovač, jedna od najpoznatijih kompozitorica i kantautorica s ovog podneblja. Kovač je pjesmu napravila za film Šavovi Miroslava Terzića o temi koja posljednjih godina potresa Srbiju, krađe novorođenih beba iz bolnica. Bebe koje su proglašavane mrtvima a zapravo prodavane za usvajanje.

Arsen Dedić i Gabi Novak Tri godine bez Arsena Gabi Novak: Bila sam mu podrška do kraja

Pjesmu čekamo već nekih godinu dana otkako je objavljeno da dvije umjetnice surađuju na skladbi kojom Šavovi završavaju. U filmu nastupaju i hrvatska glumica Ksenija Marinković, a jedan je od producenata Uliks Fehmiu kojega poznajemo iz recentne HBO-ove serije Uspjeh. Koproducentica je filma Zdenka Gold iz Spiritus Movensa. - Drago mi je sto kao kompozitor koji već trideset godina stvara i kreira muziku, mogu da podržim redatelje s drugačijom vizijom i novim idejama.

Ovaj film koji je nagrađen s dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, i ima pomalo radikalan odnos prema zvuku, pa je tako cjelokupna muzička partitura filma stala u tri i po minute kompozicije "Netko čeka na tebe", koju sam napisala za Gabi Novak, i za ključni trenutak u filmu. Ona predstavlja antipod tišini koju slušate tokom cijelog filma, zbog čega je impakt pjesme mnogo snažniji i emotivniji. Gabi je svojom interpretacijom prenijela cjelokupnu atmosferu filma i priče, i uspela da izazove snažnu emocionalnu reakciju kod publike, rekla nam je Aleksandra Kovač.

Arsen Dedić i Gabi Novak Samoća Gabi Novak: Arsen je želio da se borim

- Kada sam napisala pjesmu, znala sam da jedino Gabi može da je otpjeva. Poslala sam demo snimak njenom sinu, Matiji, i od njega dobila odgovor da se ne naljutim ako Gabi odbije pjesmu, posto ništa novo nije snimila 15 godina i odbila je mnoge velike kompozitore koji su joj nudili pjesme u tom periodu Međutim, znala sam da će ova pjesma pogoditi Gabi, jer sam je pisala za njen glas i senzibilitet, a ponajviše u njenom stilu. Te večeri mi je Gabi poslala samo jednu rečenicu: Pjesma je prelijepa, i znala sam da mi se upravo ostvarila zelja da jedna od najznačajnijih muzičarki našeg podneblja snimi moju pjesmu.

Kaže Kovač. Što se tiče filma "Šavovi", redatelja Miroslava Terzića, koji je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, gdje je nagrađen s dvije nagrade u okviru programa Panorama, ima svoju domaću I regionalnu premijeru u okviru ovogodišnjeg FEST-a, 1. ožujka, u beogradskoj Kombank dvorani. Šavovi su u Berlinu nagrađeni nagradom Europa Cinemas Label kao najbolji europski film prikazan u programu Panorama. Po izboru berlinske publike bio je na drugom mjestu.

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame TV-a. 

 

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Idioti:

  J.... vam vaše "podneblje" !

 • Avatar Grunf
  Grunf:

  nestalo para od arrsena

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  "našeg podneblja"? Vjerojatno je autor htio izbjeći izraz "naša regija" i "naši prostori" ,a nije htio napisati "naše susjedstvo" što je jedino točno.