Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslušajte

Gabi Novak nakon 15 godina snimila pjesmu: 'Znala sam da to može samo ona'

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
24.02.2019.
u 14:43

Autorica pjesme 'Netko čeka na tebe' je Aleksandra Kovač, jedna od najpoznatijih kompozitorica i kantautorica s ovog podneblja.

Gabi Novak snimila je pjesmu nakon 15 godina. Motivacija je glazbene legende da opet snimi pjesmu bila sasvim posebna. Autorica je pjesme 'Netko čeka na tebe' Aleksandra Kovač, jedna od najpoznatijih kompozitorica i kantautorica s ovog podneblja. Kovač je pjesmu napravila za film Šavovi Miroslava Terzića o temi koja posljednjih godina potresa Srbiju, krađe novorođenih beba iz bolnica. Bebe koje su proglašavane mrtvima a zapravo prodavane za usvajanje.

Pjesmu čekamo već nekih godinu dana otkako je objavljeno da dvije umjetnice surađuju na skladbi kojom Šavovi završavaju. U filmu nastupaju i hrvatska glumica Ksenija Marinković, a jedan je od producenata Uliks Fehmiu kojega poznajemo iz recentne HBO-ove serije Uspjeh. Koproducentica je filma Zdenka Gold iz Spiritus Movensa. - Drago mi je sto kao kompozitor koji već trideset godina stvara i kreira muziku, mogu da podržim redatelje s drugačijom vizijom i novim idejama.

Ovaj film koji je nagrađen s dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, i ima pomalo radikalan odnos prema zvuku, pa je tako cjelokupna muzička partitura filma stala u tri i po minute kompozicije "Netko čeka na tebe", koju sam napisala za Gabi Novak, i za ključni trenutak u filmu. Ona predstavlja antipod tišini koju slušate tokom cijelog filma, zbog čega je impakt pjesme mnogo snažniji i emotivniji. Gabi je svojom interpretacijom prenijela cjelokupnu atmosferu filma i priče, i uspela da izazove snažnu emocionalnu reakciju kod publike, rekla nam je Aleksandra Kovač.

- Kada sam napisala pjesmu, znala sam da jedino Gabi može da je otpjeva. Poslala sam demo snimak njenom sinu, Matiji, i od njega dobila odgovor da se ne naljutim ako Gabi odbije pjesmu, posto ništa novo nije snimila 15 godina i odbila je mnoge velike kompozitore koji su joj nudili pjesme u tom periodu Međutim, znala sam da će ova pjesma pogoditi Gabi, jer sam je pisala za njen glas i senzibilitet, a ponajviše u njenom stilu. Te večeri mi je Gabi poslala samo jednu rečenicu: Pjesma je prelijepa, i znala sam da mi se upravo ostvarila zelja da jedna od najznačajnijih muzičarki našeg podneblja snimi moju pjesmu.

Kaže Kovač. Što se tiče filma "Šavovi", redatelja Miroslava Terzića, koji je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, gdje je nagrađen s dvije nagrade u okviru programa Panorama, ima svoju domaću I regionalnu premijeru u okviru ovogodišnjeg FEST-a, 1. ožujka, u beogradskoj Kombank dvorani. Šavovi su u Berlinu nagrađeni nagradom Europa Cinemas Label kao najbolji europski film prikazan u programu Panorama. Po izboru berlinske publike bio je na drugom mjestu.

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame TV-a. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

ID
Idioti
17:37 24.02.2019.

J.... vam vaše "podneblje" !

Avatar Grunf
Grunf
16:18 24.02.2019.

nestalo para od arrsena

Avatar rubinet
rubinet
21:04 24.02.2019.

"našeg podneblja"? Vjerojatno je autor htio izbjeći izraz "naša regija" i "naši prostori" ,a nije htio napisati "naše susjedstvo" što je jedino točno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije