Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Festival LET'S ROCK 2 – slavlje Svjetskog dana glazbe i ulazak u ljeto s čak 22 domaća benda na Tvrđavi sv. Mihovila

Festival LET'S ROCK 2
Foto: Valerio Baranović
1/6
14.06.2021.
u 16:16

Jedini glazbeni festival u Hrvatskoj osmišljen u jeku pandemije i nedostatka glazbenih događanja pred publikom ove godine ide dalje!

Sa svojim drugim izdanjem festival Let's Rock na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila postaje dvodnevni događaj s ukupno 22 glazbena imena s domaće nezavisne scene. Program je podijeljen na tri pozornice - od laganih svirki uz zalazak sunca na PARKing stageu do elektroničkih bendova ispod tribina, uz dakako neizostavnu glavnu ljetnu pozornicu.

Foto: Valerio Baranović

Paleta glazbenih pravaca

Ljubitelje dobrog zvuka ove godine očekuje glazbeni kolaž različitih žanrova u kojem svatko može pronaći nekolicinu zanimljivih izvođača. Porinom za najbolji elektronički album u 2021. godini nagrađena Je Veux koja nastupa 22. lipnja. Na elektronički žanr se nastavljaju Kozmodrum, Sun U, Nemanja, Peki Pele. S riječke scene ove godine dolaze Boris Štok, The Siids i White on White, dok šibensku scenu predstavljaju The Fogsellers i Magul. Funk s različitim začinima na tvrđavu dostavljaju Rolo, Reper iz Sobe i Sfumato. Lagodne ljetne akorde sa sobom donose Doringo, Kensington Lima, Mary May, Pitaj klince i marisol. Rock zvuk predvode izvođači poput svima poznatog M.O.R.T.-a, izuzetno talentiranog Marka Mrakovčića te odlični Lika Kolorado i Žen. Većini izvođača ovo su prvi nastupi nakon korona zatišja, a nekima i premijerni, stoga se mogu očekivati brojna predstavljanja novih singlova i albuma.

Foto: Valerio Baranović

Nastavak glazbene priče - nastavak eko priče

Osim što je prekinuo višemjesečnu tišinu, festival Let's Rock je prošle godine na tvrđavu donio i novi, održiviji režim održavanja glazbenih događanja. Naime, otada se na Tvrđavi sv. Mihovila koriste se posebno dizajnirane čaše za višekratno korištenje kao zamjena za jednokratne plastične čaše, a ovogodišnji nastavak eko priče tvrđave dolazi u obliku stanice za pranje čaša za višekratno korištenje koja će omogućiti posjetiteljima bržu i lakšu „posudbu“ čaša za višekratno korištenje te služiti kao stanica koja ih priprema za ponovnu upotrebu. Dio je to šireg projekta Šibenik Zero Waste City koji za cilj ima smanjiti količine otpada u gradu te ovim simboličnim poticanjem posjetitelja događanja u nastojanje da Šibenik bude primjer odgovornog odnosa prema otpadu i okolišu.

Detaljni raspored dostupan je stranicama i društvenim mrežama Tvrđave kulture Šibenik iz koje poručuju kako je Let's Rock jedinstven događaj na Tvrđavi sv. Mihovila koji zaljubljenici u dobru glazbu nikako ne bi smjeli propustiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije