Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTZ

Eni Banfić pjevušila još u kolijevci

eni banfić
Foto: marko jurinec/pixsell
1/4
09.03.2010.
u 21:55

Pjevati je počela još kao djevojčica, sa šest godina, a njezin otac Stjepan u šali kaže kako je plačući pjevala još u krevetiću.

Devetnaestogodišnjoj Eni Banfić iz Gornje Voće nedaleko od Varaždina pjevanje je prva ljubav. Zato se i prijavila u RTL-ov show “Hrvatska traži zvijezdu”. Svojim izvedbama pjesama “Con te partiro”, “Over the rainbow” i “I will always love you” očarala je tročlani žiri.

Obožava C. Aguileru

– Dok sam se pripremala za nastup na kojem sam zapjevala “Con te partiro”, uhvatila me jaka prehlada. Imala sam temperaturu, bilo mi je grozno. Grlo mi je otišlo, mislila sam da će mi puknuti glas. Odlučila sam izići pred žiri, pa kako bude. Morala sam barem pokušati. I prošla sam – priča tinejdžerica iz Gornje Voće.

Pjevati je počela još kao djevojčica, sa šest godina, njezin otac Stjepan u šali kaže kako je plačući pjevala još u krevetiću.

Nastupala je na raznim festivalima, u susjednoj Lepoglavi, Maruševcu, kratko kaže da je pjevala “gdje je stigla”. Zbog iznimnih glasova, glazbeni su joj uzori američke pjevačice Christina Aguilera i Whitney Houston te njihova britanska kolegica Leona Lewis.

– Kad sam doznala za Christinu Aguileru i njezine pjesme, sve sam ih naučila napamet – kaže Eni. Ne zna odakle joj tolika ljubav prema glazbi i pjevanju.

Prijatelji je prijavili

– S time sam se rodila. Pjevam otkad znam za sebe, pjevam cijelo vrijeme – ističe. Svoj je glas nekoliko godina i školovala u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je kod profesorice Doroteje Ilčić pohađala solo pjevanje.

Svira i klavir, a inače je završila četverogodišnju strukovnu školu za tehničara zaštite osoba i imovine.

Trenutačno uči za državnu maturu, a planira upisati studij psihologije ili Učiteljsku akademiju. U slobodno vrijeme, kaže, samo pjeva, dosađuje svojima i druži se s prijateljima, koji su je i nagovorili da se prijavi u šou. Velika su joj podrška, jednako kao i roditelji Stjepan i Helena Banfić te mlađi brat Henrik.

– Poštujemo njezine želje i u svemu je podržavamo – kaže otac Stjepan, koji je Eni vozio na nastupe u šouu. Majka radi u Švicarskoj, no s njom je stalno u kontaktu, a i uskoro bi trebala doći kući. Eni nastup u HTZ-u smatra dobrodošlim iskustvom, a za žiri ima samo riječi pohvale.

– Anđa je fantastična, Tony pravi profesionalac iznimna glasa, a Foxa baš ne znam, no i on je dobar – rekla je Eni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije