Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elvis Sršen, NoA:

Još od malih nogu sviram po svemu oko sebe

elvis sršen noa
Foto: Promo foto
1/4
19.01.2016.
u 15:04

Već sada, uspjelo mu je ono što uspijeva rijetkima – na vlastitoj je pjesmi ugostio Michaela Blanda na bubnjevima i Sonnyja Thompsona na bas gitari, članove benda "New Power Generation"

Elvis Sršen NoA, talentirani je autor, instrumentalist, vokalist i producent, rodom iz Opuzena. Ipak, nije riječ o novom imenu, dapače, upoznali smo ga kao frontmena cover benda NoA & Funkblasters ili klavijaturista grupe Libar. No, Sršen je odlučan u predstavljanju vlastite autorske priče o kojoj svakako ima što za reći. Već sada, uspjelo mu je ono što uspijeva rijetkima – na vlastitoj je pjesmi ugostio Michaela Blanda na bubnjevima i Sonnyja Thompsona na bas gitari, članove benda "New Power Generation", koji su svjetsku slavu stekli svirajući na najvećim hitovima glazbene legende, Princea.

Na 63. Zagrebačkom festivalu ovog petka predstavlja pjesmu "Budi tu".

 Iza imena NoA krije se Elvis Sršen, autor, pjevač, producent i aranžer. Reci nam nešto više o sebi i svojim glazbenim počecima?

Rodom sam iz malog mjesta TRN pored Opuzena u dolini Neretve a potičem iz glazbene obitelji, otac mi je bio bubnjar, stric pjevač i klavijaturist, sestra pjeva, brat svira bubnjeve, rodica mi živi u Australiji i ima tamo jako popularan bend MAGIC DIRT.. 
Svi smo isprepleteni glazbom..  Još od malih nogu sviram po svemu oko sebe, a od osnovne škole sviram po bendovima od kojih je najznačajniji Kulturni Jogurt koji postoji i sad. bend djeluje na lokalnoj razini i okuplja se kad god može i to radimo iz čistog gušta.. 

Je li autorstvo od početka bio tvoj isključivi izbor?

Nije isključivi ali da, to me oduvijek najviše privlačilo. 

Čini se da paziš s kim surađuješ, između ostalih, snimio si singl "Sve što želim" s Princeovim pratećim glazbenicima. Kako je došlo do te suradnje i na koji način biraš suradnike?

Pa nije da pazim nego se više ravnam po osjećajima. Ako nešto jako želim i osjećam da je to baš to onda ide akcija ostvarivanja :-) Do suradnje sa Michael Blandom i Sonny Thompsonom je došlo tako što smo se povezali preko društvenih mreža i onda nakon par godina dopisivanja osjetio sam da je trenutak za nešto više. Sve se poklopilo, njima se svidjela pojesma, nisu bili prezahtjevni i sve je išlo glatko.  Suradnja će se nastaviti. O detaljima nećemo još.

Kakvi su tvoji profesionalni planovi? Pripremaš li možda album ili smatraš da je vrijeme albuma prošlost? 

Mislim da će album uvijek biti album samo se oblici i formati pomalo mijenjaju. Dosad sam izdao  singlova sad će i 6. Definitivno ću objaviti i album, a razmišljam napravit spotove za sve pjesme sa albuma, mislim da to nije nitko na ovim prostorima napravio.

Uskoro nastupaš na Zagrebačkom festivalu. Zašto baš taj festival i koja su očekivanja od istog? Smatraš li da među festivalskom publikom sjede budući fanovi NoE?

Zg fest je zadnjih par godina dobio neko novo ruho i definitivno mislim da tamo ima moje sadašnje i buduće publike. Očekivanja su da me svi još bolje upoznaju i da osjete emociju koju ja i moj bend proizvodimo...

>>Na ulazu srednjovjekovnog dvorca Pravila Igre ostali prevareni i u suzama!

>>Dva voditeljska para Zagrebačkog festivala

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
23:54 10.11.2016.

odlična mu je pjesma kiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije