Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njezino mišljenje

Ella je potaknula raspravu o sterilizaciji kod žena i ne može vjerovati kakav zakon imamo

Ella Dvornik
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/8
19.10.2020.
u 13:35

Meni je smiješno da država odlučuje umjesto žene smije li podvezati jajnike i s koliko godina, kaže Ella, a uskoro je objavila i što na ovu temu kažu njezine pratiteljice na Instagramu.

Blogerica i influencerica Ella Dvornik često na svojim društvenim mrežama, a samo na Instagramu ima 499 tisuća pratitelja, dijeli svoja razmišljanja o majčinstvu, društvu, odgoju, a sada je s pratiteljima na  Instagramu podijelila jedan dio Zakona o zdravstvenim mjerama koji se odnosi na sterilizaciju kod žena. Podijelila je svoje mišljenje o ovom zakonu i postavila pitanje pratiteljima kako oni gledaju na to i slažu li se s ovim zakonom.

"U Hrvatskoj je na snazi Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine, gdje se prema čl. 8 sterilizacija može izvršiti kod žene koja je napunila 35 godina. Kod žena mlađih od 35 godina, sterilizacija se može izvesti ako bi im život bio ugrožen trudnoćom ili rađanjem (najčešće nakon izvršenog trećeg carskog reza ili komplicirane posljednje trudnoće) te kod žena kod  kojih postoji potvrđeno medicinsko saznanje kako će roditi dijete s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama", citirala je Ella dio zakona i  dodala: "Meni je smiješno da država odlučuje umjesto žene smije li podvezati jajnike i s koliko godina."

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Neke Elline pratiteljice iznenadila je ova informacija i većina njih slično je reagirala kao Ella, a u nastavku su neki od komentara koje je Ella dobila. "Glupost, svatko je gospodar svog tijela, ima pravo sam odlučivati što i kad će raditi s njim. Žalosno i prejadno da nam zakonom određuju što i  kako ćemo sa svojim tijelom. Ovo nisam ni znala pa ovo je dno! Koje s****, bit će najbolje i još da nam odlučuju kad možemo imati spolni odnos. Dobro da ne traže i pristanak supruga, katastrofa", napisale su pratiteljice.

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

LI
Lionking
13:50 19.10.2020.

Da se bar tvoja mater podvezala prije nego je zatrudnila, imali bi jednu tuku manje

SA
sargu123
14:06 19.10.2020.

Užas od ženske, zašto joj ne zamračite facu?

CR
CroVukovar
14:03 19.10.2020.

Ženska koja je do jučer pijana i našmrkana plesala po stolovima na Zrću sada svima dijeli pamet. Dno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije