Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za prste polizat!'

Ecija Ojdanić 25 godina nije ušla u pekarnicu! Otkrila svoj recept za kiflice koje uvijek uspiju

Foto: Bojan Zibar
1/24
25.05.2024.
u 08:09

Popularna glumica otkrila je kako 25 godina nije kročila u pekaru, no ipak je svojim obožavateljima otkrila recept za kiflice koje joj uvijek uspiju

Kazališna, filmska i televizijska voditeljica Ecija Ojdanić ima zavidnu figuru na kojoj je mnogi zavide, a čak i one mlađe od nje. Na društvenoj mreži Instagram podijelila je zanimljivost i "fun fact" kako u pekarnici nije bila više od 25 godina. - Urbana legenda kruži da nisam ušla u pekarnicu od 98.-te, ali tu i tamo malo domaćih kiflica razveseli sve, i razgali dušu - napisala je Ojdanić te u nastavku podijelila i svoj recept za kiflice. 

Sastojci za tijesto su: - kilogram glatkog brašna, svježi kvasac, dva jaja, pola litre mlijeka, dvije šalice za crnu kavu - ulja, sol i šećer. Sastojci za nadjev su: - 50 do 70 dekagrama sira, jedno jaje, malo soli i opcionalno može i šunka. Sastojci za posipanje: - Maslac izrezan na kockice, jedno razmućeno jaje i sezam.

Postupak je sljedeći... U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok kugla ne postane glatka i kompaktna.

 

1/59

 

VEZANI ČLANCI:

 

'Kuglu' tijesta prekriti i ostaviti sa se malo digne. Podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom. Treba se sve to zajedno peći desetak minuta na dvjesto stupnjeva. Za kraj je savjetovala kako se treba pričekati nekoliko minuta kako ne bismo opekli jezik. U slast!

 

VIDEO: Nina Badrić u vjeri je pronašla svoj mir i oslonac: 'Kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije