Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatni globus

'Dvanaest godina kao rob' najbolji film, 'Američkim varalicama' tri nagrade

Zlatni globus
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/31
13.01.2014.
u 07:35

Najboljom glumicom proglašena je Cate Blanchett za ulogu u filmu Woody Allena ''Blue Jasmine'', a glumcem Matthew McConaughey u filmu ''Dallas Buyers Club''.

Drama ''Dvanaest godina kao rob'' proglašena je najboljim filmom na sinoć održanim 71. Zlatnim globusima na Beverly Hillsu. Njegov najveći konkurent po broju nominacija, film ''Američke varalice'' osvojio je ukupno tri nagrade, uključujući onu za najbolji film/mjuzikl, javljaju strani mediji.

Najboljom glumicom proglašena je Cate Blanchett za ulogu u filmu Woody Allena ''Blue Jasmine'', a glumcem Matthew McConaughey u filmu ''Dallas Buyers Club''.

Najboljom glumicom u mjuziklu ili komdediji proglašena je Amy Adams ( ''American Hustle''), a glumcem u istoj kategoriji Leonardo Dicaprio (''Wolf of Wall Street'').

Zlatni globus osvojio je i Alfonso Cuaron i to za najboljeg režisera za 3D SF spektakl ''Gravitacija''. Najbolji strani film je talijanski ''The Great Beauty'' od Paola Sorrenta.

Zvijezda ''Igara gladi'' Jennifer Lawrence nagrađena je Zlatnim globusom za sporednu ulogu u filmu ''Američke varalice''. Njenom kolegi Jaredu Letu nagrada je pripala za najboljeg sporednog glumca za ulogu transrodne žene oboljele od AIDS-a u filmu ''Dallas Buyers Club''.

Najbolja TV serija ponovo je ''Breaking Bad'', a Bryan Cranston najbolji dramski glumac. Nagradu za najbolji TV film ili mini seriju dobio je ''Behind the Candelabra'', biografski film ekscentričnom pijanistu Liberaciju dok je glavni glumac veteran Michael Douglas proglašen najboljim glumcem u mini seriji ili TV filmu. Najbolja glumica u miniseriji ili TV filmu je Elisabeth Moss.

Zlatni globus za najbolju glumicu u drami otišao je u ruke Robin Wright za njezinu ulogu u seriji "House of Cards". Ulogom u ''Parks and Recreation'' osvojila je nagradu za najbolju glumica u TV seriji/komediji Amy Poehler Parks. Andy Samberg iz ''Brooklyn Nine-Nine'' najbolji je glumac u TV seriji/komediji. Slavio je još jedan veteran. Jon Voight najbolji je sporedni glumac u seriji, mini-seriji ili TV filmu ''Ray Donovan'' dok je Jacqueline Bisset uručen Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu u seriji, miniseriji ili TV filmu za ulogu u ''Dancing on the Edge''.

Nagrada za životno djelo Cecil B DeMille otišla u ruke Woodyja Allena. Najbolja komična TV serija je ''Brooklyn Nine-Nine''.

Diznijeva mjuzikl bajka ''Frozen'' osvojila je Zlatni globus za najbolji animirani film. Zlatni globus za najbolju glazbu u flimu dobio je Alex Ebert za ''All is Lost'' dok je najboljom pjesmom proglašena 'Ordinary Love' od U2 iz filma ''Mandela: Long Walk to Freedom''.

.>>'Dvanaest godina kao rob' i 'Američki varalice' s najviše nominacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije