Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nerazdvojni par

Dubravko Merlić: Djeca su mi prigovarala da sam bio blag!

merlici
25.02.2011.
u 09:48

Ljubomorna sam, Merla je postao dječji heroj. Nakon premijere “Družbe Pere Kvržice” došli smo doma kad je zvao Zoran Vakula i pitao gdje je Merla zbrisao. Njegova kći i prijateljice željele su ga upoznati – dodaje Željka

Dvadeset i jednu godinu Željka Ogresta i Dubravko Merlić dijele privatni i profesionalni život, no njihova prva televizijska suradnja bila je tek “Piramida”. Željka je četiri sezone bila voditeljica i scenaristica u Zlatnom ružom ovjenčanog formata koji je Dubravko osmislio. Nikad se pred kamerama, u ulozi voditelja neke TV-emisije, nisu pojavili zajedno. Je li došlo vrijeme, ima li s njihove strane želje da par Ogresta-Merlić gledamo i kao voditelje?

– Da, voljela bih da zajednički vodimo televizijsku emisiju, tek toliko da Merli pokažem kako se to radi – šali se Željka Ogresta.

Iako još nisu u potpunosti zaokružili koncept, u završnoj su fazi osmišljavanja zajedničkog projekta.

– Tematski, bio bi to miks svega pomalo. Politika se danas ne može zaobići, ali naglasak bi svakako bio na zabavi. Uz razgovore s gostima i naše verbalno nadmetanje, bit će tu i drugih sastojaka, od glazbe i plesa, do šala i pošalica – dodaje Merlić.

Kao ni dosad, ni rad na novom projektu neće donositi kući. Kad rade nešto novo ili stresno, svoju djecu – Maju, 20-godišnju studenticu arhitekture, Mateja, 16-godišnjeg učenika X. gimnazije, i najmlađu, šestogodišnju Martu – ne žele opterećivati pa odu u ured. Među djecom je, kaže Željka, velika razlika. Stariji imaju svoje obveze, a ni Željka ni Dubravko od njih nisu htjeli napraviti babysittere.

– Marta ima sindrom jedinice. Maja i Matej su veliki, ne može se igrati s njima kao s vršnjacima. Često mi kaže: “Rodi mi sestru”, a ja joj kažem da ima sestru. “Dobro, rodi mi brata”, navaljuje ona, a ja opet: “Ma imaš i brata” – prepričava Željka.

Kad su poslijepodne doma, svi na okupu, ne bave se poslom, čak ni računalo ne uključuju. Ali zato su petkom navečer Željka i djeca zajedno gledali “Supertalent” i komentirali Merlu, zaduženog za ikseve.

– Morao sam davati ikseve, bilo bi dosadno da nije bilo i kritike. Enes se šalio, Nina bila emotivna, ali nisam ni ja bio previše strog – kaže Merla kojem su s druge strane djeca prigovarala da je preblag.

No, gledatelji ga, barem u prvoj sezoni, nisu tako doživjeli. Početak je, prisjeća se, bio daleko bolniji, no već u drugoj sezoni naučili su da u njegovu sistemu ima smisla. Tijekom prve sezone klinci mu na ulici nisu prilazili, a u drugoj sezoni postao im je zanimljiv i često mu prilaze.

– Prihvatili su me kao strožeg člana žirija. Svaka je moja reakcija iskrena. Ne mogu prešutjeti kad nešto ne valja – kaže Merlić.

– Ljubomorna sam, postao je dječji heroj. Nakon premijere “Družbe Pere Kvržice” došli smo doma kad je zvao Zoran Vakula i pitao gdje je Merla zbrisao. Njegova kći i prijateljice željele su ga upoznati – dodaje Željka.

Zajedno su odradili bezbroj radijskih emisija, ali nikad nisu vodili TV-emisiju

Kad je krajem osamdesetih Željka Ogresta sa Stojedinice prešla na Radio Sljeme, o tome se pričalo kao o pravom, jakom transferu. Željka se, priznala je, Merlića držala kao pijana plota, a odradili su bezbroj zajedničkih radijskih emisija. Zajedno su radili i mnoge evente poput umaškog ATP turnira ili press centra Pulskog filmskog festivala, ali želja za zajedničkom emisijom uvijek je tinjala. Merlić je dosad bio urednik i voditelj u političkim emisijama kao što su “Slika na sliku” i “Kontraplan”, dok je Željka Ogresta TV-scenom dominirala svojim nezaboravnim talk-showovima poput “Duoptrije”, “Večeras sa Željkom Ogrestom” ili “Željka Ogresta i gosti”. Nema dvojbe da će njihova želja za zajedničkom emisijom i te kako odjeknuti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije