Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Happy Machine

Dubioza Kolektiv objavila novi album, može se besplatno skinuti

Dubioza Kolektiv
Foto: Marko Prpić/Pixsell
06.02.2016.
u 12:28

Inspiraciju za “Happy Machine” grupa je crpila iz događaja u protekle dvije godine

Megahit glazbena skupina Dubioza Kolektiv jučer je na svojoj stranici objavila svoj sedmi studijski album - Happy Machine

Gotovo tri godine nakon “Apsurdistana” Dubioza je objavila novi album zbog kojeg je njihov web site, s kojeg se može besplatno skinuti, padao nekoliko puta tijekom jučerašnjeg dana zbog opterećenosti servera.

Inspiraciju za “Happy Machine” grupa je crpila iz događaja u protekle dvije godine – od protesta u istanbulskom Gezi parku (“All Equal”), uhićenja osnivača The Pirate Baya (“Free.mp3”), sirijske izbjegličke krize i, kako kažu, sramotnog europskog odgovora na nju. Album donosi suradnje s Manu Chaom, Benjijem Webbeom iz Skindreda, talijanskim trubačem i pjevačem Royem Pacijem, Punjabi artistom imenom BEE2, katalanskim ska-rumba bendom La Pegatina i Dzambom Agusevim, trubačem iz Makedonije. Sve pjesme su napravljene na Engleskom, Španjolskom, Talijanskom i Punjabi jeziku.

Naslov albuma "Sretna mašina" je, kažu,  balkanska naprava za pečenje rakije. Ispijanje svježe vruće rakije direktno iz “Sretne mašine” izazivalo je trenutnu sreću i ostale efekte slične LSD iskustvima (primjerom opisano u videu “No Escape”). Međutim, posljednjih godina ta stara tradicija je zabranjena od strane EU, što je "pretvorilo mnoge obične obitelji u kriminalce".

"Mislili smo da bi moglo pomoći ako objasnimo u detalje ljudima kako sastaviti “Sretnu mašinu”, pa smo stavili plan na cover albuma", kažu popularni glazbenici.

>> Dubioza Kolektiv: Pola Balkana boluje od PTSP-a

>> Dečki iz Dubioza kolektiva otkazali sve komercijalne koncerte u BIH, sviraju besplatno!

Komentara 6

DU
Deleted user
13:23 06.02.2016.

Hvala, ne bih!

PR
prsutsir
13:25 10.02.2016.

Najbolji bend s ovih prostora što dokazuje i njihov međunarodni uspjeh.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:46 06.02.2016.

not my cup of tee... bosanska verzija ćelavog kekina, politički angažirani bezveznjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije