Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj

Drugi krug glasanja za Porin je u tijeku! Struka ima priliku odabrati svoje favorite

Foto: Filip Kovačević
1/10
05.04.2023.
u 18:19

Za nagradu Porin ove godine zaprimljeno čak 2129 prijava za 37 kategorija, a glasanje traje do nedjelje.

Nakon svečanog proglašenja nominiranih za ovogodišnju, jubilarnu dodjelu nagrade Porin koje je održano 09. veljače, kreće zadnji korak prije dodjele, a to je drugi krug glasanja. 

Od danas pa do nedjelje, 09. travnja u ponoć, struka će imati priliku odabrati svoje favorite za najvažniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj.

„Ukupno je ove godine zaprimljeno čak 2129 prijava za 37 kategorija, opet je oboren rekord, što su odlične vijesti. Sad je ispred nas još ovaj jedan, finalni korak, a to je drugi krug glasanja. Bit će uzbudljivo i zanimljivo vidjeti kome će pripasti nagrade“, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina o ovogodišnjim brojkama. 

A dok struka odlučuje u čije će sve ruke otići statue Porina ove godine, organizatori pripremaju sve potrebno za dodjelu najvažnije glazbene nagrade. Dodjela je u Zagrebu, u event centru Boćarski dom (Prisavlje 2) koji će se za ovu priliku transformirati u svečanu dvoranu nagrade Porin!

I ove su godine utemeljitelji nagrade Porin odabrali dobitnike Porina za životno djelo. Jedan od njih je, nažalost posthumno, pripao Massimu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti. Osim Massima, dobitnici prestižne nagrade su i zaljubljenik u pjesmu i more specifičnog rašpastog glasa koji je osamdesetih stvarao splitsku scenu – Marijan Ban te autor koji je napisao preko osamsto skladbi, aranžer, dirigent i producent – Dušan Šarac.

VIDEO Bend iz Hrvatske zaglavio u Beogradu: Ako je itko u mogućnosti neka nam financijski pomogne

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije