Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj jednog poglavlja

Dr. Phil objavio kako se nakon 21 godine ukida njegov show: 'Ovo je bilo nevjerojatno'

Foto: Youtube screenshot
1/8
02.02.2023.
u 23:30

- Ovo je bilo nevjerojatno poglavlje mog života i karijere - rekao je voditelj Phil McGraw te dodao da ima još puno toga što želi učiniti prije odlaska. Navodno će ostati i dalje dio CBS Media Venturesa, koji je prikazivao show, a televizijska kuća namjerava reprizirati emisiju.

Voditelj Phil McGraw objavio je da njegova emisija 'Dr. Phil' prestaje s emitiranjem nakon 21 godine. Phil je kazao da je ovo posljednja sezona te da kada ona završi na proljeće, show se ukida. 

- Ovo je bilo nevjerojatno poglavlje mog života i karijere - rekao je McGraw te dodao da ima još puno toga što želi učiniti prije odlaska. Navodno će ostati i dalje dio CBS Media Venturesa, koji je prikazivao show, a televizijska kuća namjerava reprizirati emisiju.

Inače, McGraw je bivši psiholog koji pristupa situacijama bez dlake na jeziku. 

- Jako sam neposredan sa svojim gostima, takav sam. Nisam baš za neko blebetanje i 'puštanje unutarnjeg psića da se popiški' ili nešto takvo, to nisam ja i ja nisam za sve - rekao je Phil prilikom gostovanja u showu Opre Winfrey.

Emisija je poznata po šokantnim priznanjima, teškim obiteljskim situacijama, razgovorima sa žrtvama brutalnih zločina, no tu se mogu sretni i neki poznati koji su se našli u vrelu ovisnosti. U svojoj emisiji pokušava pomoći trudnim maloljetnicama, zlostavljanim ženama, ljudima ovisnima o raznim supstancama, a uključuje i one malo opuštenije teme poput prevare na internetu te bračnih razmirica.

Format emisije sastojao se od toga da su svakoj emisiji sudjeluju dva gosta, a McGraw predstavlja oba sudionika publici kratkim isječkom snimljenim u njihovu domu, u kojem oni traže pomoć. Phil potom brzo identificira problem i pokušava gostu ponuditi rješenje, što obično uključuje pokušaj promjene načina na koji gost razmišlja. 

 Dr. Phil s poznatima se jednako ponašao kao i s običnim ljudima, a emisija je započela emitiranje 2002. godine. McGrew svoju liječnički licencu nije obnovio od 2006. godine, a čest slučaj je i da je svojim pacijentima samo po nekim odgovorima dao dijagnoze. Psiholozi i laici slažu se da su njegovi savjeti pretjerano pojednostavljeni. Oni misle da nije pametno da netko tko nema licencu daje savjete ljudima koji su često u vrlo teškim situacijama te ih uz to često i osuđuje.

Phil je svoje goste često stavljao u neugodne situacije, a njegovi bivši zaposlenici jednom prilikom su kazali da su im producenti zapovjedili da gostima ne dopuste da piju svoje lijekove prije emisije kako bi ispali “ludi”. 

Dodajmo i da je kontroverzni voditelj i liječnik poznat i Hrvatima iz emisije Oprah Show. Oprah je Phila pozvala u emisiju kao stalnog gosta, stručnjaka za ljudsko ponašanje tijekom 90-ih.

Inače, Phil je veliki uzor vidio u ocu koji je također bio psiholog i imao privatnu praksu, a zajedno su i radili 10 godina. O djetinjstvu i obitelji je također često pričao jer je otac bio alkoholičar što je ostavilo traga na Philovu djetinjstvu. 

VIDEO Prvi intervju nove ljubavi Jeffa Bezosa: 'Veza s njim ima i mana, moram sve puno više kontrolirati'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije