Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CITIRALA GLAVAŠEVIĆA

Doris Pinčić emotivno se prisjetila Vukovara: 'Zauvijek iste riječi odzvanjaju ovim danima...'

Foto: HRT/PIXSELL
1/4
18.11.2021.
u 12:48

˝Zauvijek iste riječi odzvanjaju u ovim danima. Vukovar, Škabrnja, Nadin. Nek’ se vašim ulicama čuje dječji smijeh i neka ispere sivilo tog studenog 1991.˝, napisala je voditeljica ispod jednog od najpoznatijih tekstova o Vukovaru

Cijela Hrvatska danas odaje počast gradu heroju Vukovaru, a njegove žrtve, kao i pokolja u Škabrnji i Nadinu,  prisjetila se i HRT-ova voditeljica Doris Pinčić (33). Ona je na Instagramu citirala ‘Priču o gradu’ Siniše Glavaševića. 

˝Zauvijek iste riječi odzvanjaju u ovim danima. Vukovar, Škabrnja, Nadin. Nek’ se vašim ulicama čuje dječji smijeh i neka ispere sivilo tog studenog 1991.˝, napisala je voditeljica ispod jednog od najpoznatijih tekstova o Vukovaru koji je novinar Siniša Glavašević završio riječima:

" Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi."

Kandidati showa 'Život na vagi', Alen Španiček i Mirna Posavec: 'Prvi tjedni bili su najgori'

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije