Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Deset festivala u jednom za 150 tisuća posjetitelja

Aurea Fest
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
29.07.2015.
u 08:56

Publika će moći uživati u modi i nakitu, narodnim običajima, koncertima, glazbi uličnih svirača i DJ-a, mađioničarskim točkama, popularnoj i tamburaškoj glazbi, koreografiranom folkloru, vinu i gastronomiji, smotri povijesnih postrojbi...

Jedan od najvećih i najstarijih festivala u Slavoniji, požeški Aurea Fest, i ove će godine posjetiteljima ponuditi uspješan spoj estradne i pučke manifestacije. Publika željna kulturnih događanja od 30. kolovoza do 5. rujna moći će uživati u modi i nakitu, narodnim običajima, koncertima, glazbi uličnih svirača i DJ-a, mađioničarskim točkama, popularnoj i tamburaškoj glazbi, koreografiranom folkloru, vinu i gastronomiji, smotri povijesnih postrojbi...

- Nastojimo promovirati Požegu kao grad okusa, ali i kao grad kulture te dobre glazbe. Manifestacija ove godine obuhvaća deset sjajnih festivala u jednom, koji se odvijaju u prekrasnoj baroknoj jezgri grada. Kroz sedam dana i noći očekujemo oko 150.000 posjetitelja te milijun gledatelja i slušatelja - kaže Silvija Podoljak, direktorica požeške Turističke zajednice. Jedna od novina ovogodišnje manifestacije je Jazz festival, na kojemu će Big Band Požega napokon nastupiti na glavnom gradskom trgu. Unatoč tridesetak posto skromnijim sredstvima, program ne bi trebao biti lošiji nego lani. Festival će ukupno, sa sredstvima sponzora i sredstvima Grada Požege, koštati oko 700.000 kuna.

>> Aurea fest pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije